Ny opdagelse: Dine gener bestemmer, om du besvimer
Der er dobbelt så stor risiko for at besvime, hvis du har et bestemt gen.
Efter Build-konference: Her er de fem nyheder, som Microsoft vil bygge sin fremtid på
Microsofts planer for fremtiden blev tegnet op under årets Build-konference.
Cambridge foreslår Lomborg-løsning på klimaet
Et nyt forskningscenter på Cambridge vil undersøge, hvordan vi gennem geoengineering kan redde klimaet. På idélisten finder vi bl.a. et forslag fra Bjørn Lomborg.
Hvad vil du spørge politikerne om? Bland dig i Ingeniørens valgmøde om forskning
Skal vi investere mere i basis eller strategisk forskning? Skal vi stille flere krav til de studerende? Og hvor meget bør vi egentlig investere i forskning fremover? Der er mange store spørgsmål på spil, når Ingeniøren inviterer toppolitikerne indenfor til valgmøde.
Fremtidens høreapparat oversætter i realtid
Den danske høreapparatproducent GN Sound leder arbejdet med at udvikle næste generation af Bluetooth-protokoller, der forbinder høreapparater med smartphones, fjernsyn og snart også offentlig infrastruktur.
Danmark er ét af kun fire EU-lande med nul flyafgifter
Mens vores nabolande har både moms og passagerafgifter på flyrejser, er Danmark er ét af de kun fire lande i EU uden nogen former for flyafgifter.
Trods fiasko: Amazon overvejer stadig at lancerer ny smartphone
Amazon afviser ikke, at selskabet vil lancere endnu en smartphone i fremtiden. Det er på trods af it-gigantens tidligere forsøg med en smartphone-lancering i 2014, der endte med at blive en kommerciel fiasko.
Nasa: Månen skrumper ind som en rosin
År for år skrumper Månen og får rynker, der udløser måneskælv, viser ny forskning.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Forskere kritiserer politikeres »tilbagestående« trafik-planlægning
Flere transportforskere opfordrer politikerne til at stoppe med at love vælgerne årelange investeringsplaner, hvor milliarder af kroner er bundet til transportprojekter uden sammenhængende planlægning.
Nu tager Windows 10 et stort skridt mod en passwordfri fremtid
Windows Hello lader dig logge på med dit fingeraftryk eller ansigt.
IDA-lister efter konstituering: Processen var lukket og svær
Flertallet var ikke åbne nok over for mindretallets ønsker, da IDAs nyvalgte repræsentantskabe skulle vælge formand og sætte kursen for de kommende tre år, lød kritikken fra flere lister på IDA-politikernes konstituerende møde i lørdags.
Sådan vil DSB’s it-boss opkvalificere 1.100 togførere med VR-briller og AR-teknologi
DSB’s 1.100 togførere skal i fremtiden uddannes med VR-briller på i stedet for i de fysiske tog. Det er målet med et nyt VR- og AR-udbud fra det danske togselskab. “Vi er ret overbeviste om, at det her er vejen frem,” lyder det fra DSB’s it-direktør, Michael Moesgaard, der også har sørget for en ny One Plus-smartphone til alle DSB’s togførere.
Skal cpr-nummer kobles direkte med DNA på Nationalt Genom Center?
Nationalt Genom Center går i produktion i juli, men det er endnu ikke afklaret, om cpr-nummer skal opbevares sammen med genomdata.