Ingeniører har et godt øje til teknologiens danske frontløber
Teknologisk Institut hopper ind på top-10 i Ingeniørens imageanalyse trukket op af kvaliteter som indflydelse, faglig udvikling og work-life-balance. Instituttet er ikke lønførende, men kan byde på et arbejde, der giver mening, og det tiltaler yngre ingeniører, forklarer direktøren.
Fremtidens fødevaresikkerhed testes med en kæde af spiselige insekter
Med ny teknologi kan du følge maden på tæt hold - hele vejen fra mark til tallerken.
AI kan løse en af robotteknologiens helt store udfordringer
Kunstig intelligens kan gøre industrirobotterne i stand til at tilpasse sig omgivelserne i stedet for omvendt. Men kunstig intelligens kommer ikke til at udkonkurrere konventionel robotprogrammering lige med det samme, mener forskere.
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien
Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
Morgen-briefing: Databrud skaber frygt for identitetstyveri: Med god grund / Teknologisk Institut monterer værktøj til droner for 5 millioner kroner / Dansk it-sikkerhedsselskab opkøber BasicBytes
Databrud skaber frygt for identitetstyveri: Med god grund. Teknologisk Institut monterer værktøj til droner for 5 millioner kroner. Dansk it-sikkerhedsselskab opkøber BasicBytes.
Robotter skal lære at skille ufarlig eternit fra farlige asbestplader
Nyt projekt vil gøre det billigere at skaffe sig af med eternitplader og samtidig gøre det muligt at genbruge de ufarlige af pladerne.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Pilotanlæg henter værdi ud af rester fra produktionen af rapsolie
Teknologisk Institut har sammensat et skalérbart og fleksibelt anlæg, der kan hente ny værdi ud af rester fra fødevareproduktion.
Benno bygger diamantbelagte højtalere: God musik smadres af dårlig lyd
Alle detaljer er vigtige, når Benno Baun Meldgaard designer højtalere.
Robotter kan nu lugte og mærke (næsten) ligesom mennesker
Sanserne er nødvendige, når robotter skal begå sig i menneskets kaotiske verden.
Fra larve til snacks på spisebordet: Forbrugere sporer insekter i realtid
Spiselige insekter kan i dag følges fra producent til supermarkedet i realtid på et nyt blockchain-netværk. Projektet skal bane vejen for bedre sporbarhed i fødevaresektoren.
Nyt pilotanlæg skal fjerne medicinrester miljøvenligt
Herning Vand har opnået gode resultater med test af biofilm-baseret rensning af medicinrester. Nyt pilotanlæg skal demonstrere løsningen i større skala.
Spørg Fagfolket: Hvad sker der, hvis en elbil går i brand på en færge?
En læser vil gerne vide, hvad der sker, hvis en elbil bryder i brand på færgedækket, som vi så det for en årrække tilbage. Det svarer Teknologisk Institut og DFDS på.
Tre af fire testede togvogne fra ulykkestog kunne ikke holde fast på anhængere
Alligevel har flere selskaber fået dispensation for at køre med de fejlramte lommevogne igen.
Unyttige grønne poser kan være fortid for københavnerne
De grønne poser til bioaffald består af 70 procent plastik og bliver sorteret fra som almindelige plastposer. Det har fået Københavns Kommune til at genoverveje posernes fremtid.