Landbrugspakken splitter forskere: Hvordan nedbringer vi kvælstofudledningerne?
Vi skal have mere natur i landbruget, hvis vi vil sænke kvælstofudledningen og redde vandmiljøet. Så vidt er forskerne enige. Men der er stor uenighed om, hvor strenge midler, der skal tages i brug for at indføre det.
Alternativet: »Antividenskab i regeringskontorerne truer den frie forskning«
Et opråb fra Alternativets kandidat vakte opmærksomhed ved Ingeniørens valgdebat om forskningspolitik. »Drop dystopierne,« lød det fra forskningsministeren.
Indendørs hightech-landbrug spirer frem … men slår det rødder?
Machine learning og mere effektive LED-lamper får vertikale farme til at skyde frem. Nyeste skud er Plenty med 200 mio. dollars på lommen.
Metro til Vestegnen bliver ikke sat i gang de næste tolv år
Mens borgmestrene i Rødovre og Hvidovre håber, at København vil bygge metro ud på Vestegnen, ser det ikke ud til, at pengene kan findes nogle steder foreløbigt.
Fra gylle til gas: Nyt biogas-anlæg i Esbjerg kan være verdens største
Et nyt, enormt anlæg øger den danske biogas-produktion med op mod syv procent. Anlægget er muligvis verdens største, men det går direktøren ikke op i.
Klimalov, havvind og jordreform: Socialdemokratiet lægger et-årsplan for klimaet
Socialdemokratiet lover at igangsætte en lang række klima-projekter i den nye regerings første leveår, hvis partiet overtager nøglerne til Statsministeriet den 5. juni.
Krig i kommentartråden: Er elbiler grønne eller sorte?
Det vrimler med påstande om elbiler på sociale medier. Vi har faktatjekket de mest udbredte.
Google sponsorerer forskning i kold fusion: »Interessant, men uden evidens«
Et toårigt forskningsprojekt med deltagelse af førende universiteter i USA og Canada har ikke fundet evidens for kold fusion, men forskning inden for dette område kan alligevel være interessant i mange sammenhænge, mener forskerne.
EU-projekt skal afhjælpe bidød: Bybier skal bo i 3D-printede kuber
På Respond Festival stiller Asya Ilgün op med sin 3D-printer og ideer til, hvordan vi integrerer de vigtige bier i bymiljøerne.
IEA: Atomkraft er en nødvendig del af den grønne omstilling
I sin første rapport om atomkraft i 20 år appellerer Det Internationale Energiagentur til, at udfasningen af atomkraft bremses af hensyn til CO2-udslippet. Der skal bygges nye værker, og de gamle skal levetidsforlænges.
Dansk ekspert: »Doven GMO-modstand forhindrer grøn omstilling«
Danmark går glip af store muligheder for indtjening og bæredygtighed, når politikerne per refleks takker nej til GMO-afgrøder, siger Søren Mark Jensen, tidligere ansat i Miljøstyrelsen.
København sætter foden ned: Maks. 200 løbehjul i indre by
Der er lagt op til kraftige begrænsninger i et forslag til nye retningslinjer for udlejningscykler og løbehjul, som kommunens teknik- og miljøudvalg skal tage stilling til på mandag.
Dansker bag privat honeypot-netværk: 1.162 scanninger efter Bluekeep-sårbarhed på et døgn
Der bliver scannet aktivt efter alvorlig Windows-sårbarhed, der har Wannacry-potentiale, fortæller dansker bag større honeypot-netværk.
Socialdemokrater vil kræve bæredygtigt flybrændstof – men dén løsning bliver dyr
Socialdemokratiet kræver i partiets nye klimaudspil, at alle fly, der letter fra danske lufthavne, flyver på mindst 15 pct. bæredygtigt brændstof i 2030. Det er realistisk, men bliver dyrt, siger en Niras-chef. Pluk de lavthængende frugter først, siger en KU-professor.
Plutos ‘hjerte’ kan gemme på et underjordisk hav
Flydende vand på dværgplaneten kan udvide rammerne for, hvor liv kan opstå.