Tavlekridtets Rolls-Royce
Da en japansk kridtproducent lukkede, hamstrede matematikere kridt i kassevis til resten af karrieren.
Millioner af personhenførbare data er frit tilgængelige for sundhedsforskerne
I 44 procent af alle forskningsprojekter fra 2018, hvor Sundhedsdatastyrelsen har udleveret registerdata, er der tale om personhenførbare oplysninger. Forskerne behøver ikke godkendelse fra en videnskabsetisk komité.
Skræmmende app piller digitalt tøjet af kvinder
Selvom skaberen fik kolde fødder, er en kunstig intelligens, der digitalt skræller tøjet af kvinder, stadig derude.
Millioner af elbiler styres af sønderjyske elektroingeniører
Der ligger sønderjysk effektelektronik i millioner af el- og hybridbiler i dag. Sammen med industrien satser SDU på forskning og udviklingen i passiv effektelektronik.
For andet år i træk: Nye biler pulsede mere CO2 ud i 2018
En opgørelse fra Det Europæiske Miljøagentur viser, at udledningen af CO2 fra nye biler i Europa fortsat bevæger sig længere væk EU’s mål for bilers udledning.
Tænkeboks: Hvor slipper den glidende stang væggen?
Den sidste – og svære – opgave, før avisen holder sommerferie, kommer fra Mads Clausen Instituttet ved SDU i Sønderborg og lyder:
Amazon vil stramme op for sikkerheden i skyen: »Der bør ikke være adskillelse mellem udvikling og sikkerhed«
Amazon ønsker at gøre god sikkerhed i skyen let tilgængelig ved at tilbyde værktøjer og sikkerhedsløsninger, som er nemme at anvende for alle udviklere. Men et delt sikkerhedsansvar kan også føre udfordringer med sig.
Amazon vil stramme op for sikkerheden i skyen: »Udvikling og sikkerhed bør ikke adskilles«
Amazon ønsker at gøre god sikkerhed i skyen let tilgængelig ved at tilbyde værktøjer og sikkerhedsløsninger, som er nemme at anvende for alle udviklere. Men et delt sikkerhedsansvar kan også føre udfordringer med sig.
Dansk it-forskning kan hjælpe med at forudsige, hvordan systemer reagerer i kritiske situationer
Værktøjer til optimering af alt fra nanosatellitter til nødberedskabsudstyr er blevet gjort mere anvendelige med ny ph.d-forskning fra Aalborg Universitet.
Dansk forskning kan hjælpe med at forudsige, hvordan kunstig intelligens reagerer i kritiske situationer
Værktøjer til optimering af alt fra nanosatellitter til nødberedskabsudstyr er blevet gjort endnu mere anvendelige takket være ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Nyt vand-lab skal medvirke til besparelser på milliarder af liter
Aalborg Universitets Smart Water Lab er mere analogt, end navnet antyder. Det skal tjekke, om computermodeller og -algoritmer holder i virkeligheden – så det bliver nemmere at følge drikke- og spildevandets vej verden over.
10. år på Roskilde Festival: Derfor slår Kaspers tømmermænd hårdere i dag
Kom med Kasper Risgaard på festival, og hør eksperternes forklaring på, hvad der sker i hans krop.
Knap hver tredje citrusfrugt indeholder forbudt og sundhedsfarligt sprøjtemiddel
Fødevarestyrelsen har fundet det sundhedsskadelige sprøjtemiddel chlorpyrifos på knap hver tredje konventionelle citrusfrugt, der er undersøgt mellem 2016 og 2018. EU-godkendelse undersøges.
En kvart milliard oveni: Niels Bohr Bygningen ramt af endnu en kæmperegning
Først lød regningen på 1,6 mia. kr. Så måtte Bygningsstyrelsen krybe til Finansudvalget for at få godkendt en fordyrelse til det nuværende budget på 2,9 mia. kr. Nu stiger prisen på den skandaleombruste Niels Bohr-bygning igen.