Forsker svarer på vild konspiration: Nej, tyngdekraften forsvinder ikke
Dansk rumforsker får ofte underlige spørgsmål og kommentarer fra folk, der tvivler på videnskaben.
Landmanden med det mystiske vand: »Ingen regner mine målinger for noget«
Mød Søren Olsen på Frimandsgaard, der ifølge kommunen er ramt af »strømforurening«. Køerne vil ikke drikke vandet, og hverken kommune, Grander-vand, ekstra jording af malkerobotten eller udskiftning af hejseporten motor har hjulpet.
Far og søn 3D-printer Lamborghini i baghaven
Paneler og lygter kommer fra printeren, mens motor og andre komponenter er samlet separat.
Vilde idéer om vand undersøges på DTU
Eksperimenter viser, at egenskaberne ved vand kan påvirkes med ultrasvage elektromagnetiske felter. Årsagen hertil nøjes DTU-forsker endnu med at gisne om, men han mener, perspektiverne er store.
Er magnetisk påvirkning af vand nøglen til en ny biologi?
Danske målinger af Jordens magnetfelt kan være med til at afgøre, om vand kan lagre energi. En kontroversiel påstand, som kan tænkes at revolutionere biologien.
Loftet styrtede ned på rådhus: Skruerne var for små
I december styrtede et nedhængt loft ned over borgere og ansatte på Hvidovre Rådhus. Entreprenøren, der arbejdede på bygningens tag, er nu blevet frikendt.
På vej ud i rummet: Amazon ansøger om tilladelse til at opsende 3.236 satelliter
Amazon vil levere internet til en stor del af verden og ansøger om lov til at opsende 3.236 satellitter i kredsløb om jorden,
Færre unge søger ind på et ingeniørstudie
I år har 7.119 ansøgt om at komme ind på en ingeniøruddannelse. Det er 164 færre end sidste år. Til gengæld vil flere kvinder være ingeniører.
Rapport: Drop tre lag glas i nye vinduer – to lag er sundere
Når man udskifter vinduerne i bygninger, der er opført før 1985, bør man hellere bruge tolags jernfattigt glas end trelags energiglas, konkluderer en rapport fra byggeforskere og DTU. Men i mange bygninger vil det give store problemer, siger glasspecialist.
Ny forskning: Områder med luftforurening får flere corona-dødsfald
Luftforurening kan være en betydelig faktor i risikoen for dødsfald af covid-19, viser ny forskning. Indtil videre kan forskere dog kun vise et sammenfald, men ikke bevise en årsagssammenhæng.
Kinesisk studie sår tvivl om effekten af Covid-19-håbet Remdesivir
Lækket studie fra Kina viser ingen fordele ved brug af ebolapræparatet Remdesivir, som der ellers er store forhåbninger til som covid-19-behandling. Studiet er for lille, lyder det fra producenten.
AI-værktøj skal snart forudsige corona-forløb på danske hospitaler
Et nyt værktøj til at forudsige corona-patienters behov for intensiv behandling forventes at gå i luften i juni.
Kunstig intelligens skal hjælpe danske hospitaler med coronapatienter
Forskere fra Københavns Universitet arbejder lige nu på modeller med kunstig intelligens, der skal bruges til at forudse coronapatienters behov for respirator og intensiv behandling.
Microsoft advarer om malware i pirat-film
Hjemmesider, der tilbyder adgang til film ulovligt via streams eller torrents, har set en stor fremgang i trafikken i løbet af lockdown-perioden. Microsoft advarer nu om, at hackere bruger hjemmesiderne til at få adgang til brugernes computere og personlige data.