Spørg Fagfolket: Hvad skygger for Månen?
Måneuge på ing.dk: En læser vil gerne vide, hvorfor man ikke kan se hele Månen, når den står højt på himlen sammen med Solen. Det svarer fysiker fra Aarhus Universitet på.
Fra arkivet: Kommer vi tilbage til Månen igen?
Måneuge på ing.dk: Ja, vi kommer tilbage til Månen - med bemandede missioner engang i 2020’erne. Spørgsmålet er blot, hvem der kommer først – USA eller Kina.
Flere søger, bladrer og læser i Ingeniørernes Danmarkshistorie
Fra vores egen verden: Antallet er viste sider i vores historiske arkiv med ingeniørtidsskrifter og bogværker er steget 180 pct.
DTU-forskeres præcise kortlægning: Havet i Arktis stiger 2,2 mm om året
Forskere fra DTU og München Tekniske Universitet har brugt 1,5 mia. satellitmålinger og en særlig algoritme til at udregne havstigningerne i Arktis mere præcist end nogensinde før.
Podcast fra arkivet: Månen trækker igen i verdens rumfartsnationer
Måneuge på ing.dk: I 50-året for den amerikanske Apollo 11-mission lægges der igen planer om bemandede ture til Månen, og denne gang har Kina også meldt sig ind i rumkapløbet.
Fra arkivet: »At sende den første europæer mod Månen bliver et historisk øjeblik«
Måneuge på ing.dk: David Parker er chef for udforskning og robot-teknologi hos ESA. Han glæder sig som et lille barn til at få Europa til Månen.
Vejen til månen går via kontroltårn og compliance i skyen
Danske Lunar Way baserede sig fra starten på cloud computing og fortæller her om erfaringer med compliance og sikkerhed i skyen.
Nu blinker advarselslamperne for nye togsignaler til sjællandske pendlere
De seneste forsinkelser med at udrulle digitale togsignaler på Sjælland får Transportministeriet til at »genbesøge« alle anlægs- og trafikplaner. For uden nye signaler kommer der ikke til at køre nye eltog til Næstved.
Mød Månen: Uden den ville du slet ikke eksistere
Vores måne er unik i solsystemet - og måske årsagen til livets opståen.
Anoreksi sidder ikke kun i hovedet: Gener og stofskifte har stor betydning
En gen-undersøgelse peger på, at anoreksi er en mere kompleks sygdom end hidtil antaget.
Dansk forsker: En fjerdedel af Jordens befolkning kan udvikle tuberkulose
Christian Wejse fra Aarhus Universitetshospital opfordrer til bedre screening for lungesygdommen herhjemme.
T-1: Klik dig rundt og genoplev Apollo 11-missionen i realtid
Måneuge på ing.dk: Nasa-konsulent har konstrueret en imponerede hjemmeside, hvor du kan manøvrere dig rundt i lyd og billeder fra Apollo 11-missionen. Gense desuden videoen fra launchen.
EU’s præsidentkandidat lover CO2-reduktioner, klimalov og grønne investeringer
I aften får vi måske en ny formand for Europa-Kommissionen, når Europa-Parlamentet stemme for eller mod den nominerede kandidat Ursula von der Leyen fra Tyskland. Hun holder ikke igen med klimaløfterne, men de kan blive svære at indfri.
For 50 år siden trådte mennesket på månen for første gang: Derfor har det haft afgørende indflydelse på din computer og smartphone
Månelandingen for 50 år drev verdens it-virksomheder til at lave stadig mere kompakt og mere kraftfuld teknologi, og det har sit sine tydelig spor i den teknologi, som du har i hånden lige nu.
15 sjove anekdoter fra Apollo 11-missionen
Måneuge på ing.dk: Aldrin kom til at knække en vigtig afbryder på månemodulet, Armstrong overså, hvornår motoren skulle stoppes, og Collins vendte Jorden forkert på missionsemblemet. Læs en stribe af de sjove historier fra månemissionen.