Grafik: På Risø kan en container levere bæredygtig energi
Mash Energy er et spin-off fra DTU, hvor forskningen i termokemiske processer såsom totrinsforgasseren har været i gang i flere årtier. Virksomheden bygger f.eks. biomasseforgassere i containerstørrelse, som udmærker sig ved at kunne håndtere mange forskellige typer biomasse med højt fugtindhold, såsom den invasive planteart vandhyacint fra Kenya.
Efter kinesisk Crispr-skandale: Alle leder efter Lulu og Nana
De kinesiske myndigheder har skjult sagen om genredigering af fostre. Men et kig på forskningen bag rejser bekymring for børnene i sagens midte.
Brug af ansigtsgenkendelse for at låse telefonen op er ikke nødvendigvis særlig sikkert
»Det er ikke af sikkerhedsårsager, man benytter sig af dette.«
Brexit: Den europæiske forskning ender som taberen
Usikkerheden om fremtiden for de europæiske forskere vokser. Hvis briterne forlader EU med et no-deal Brexit, vil det få store konsekvenser for forskningen.
Trods brand-advarsel: Entreprenør bygger trygt p-huse med stålkonstruktioner
Efter kollapset parkeringshus i Norge er entreprenørvirksomheden NCC glade for de danske byggekrav til p-huse og deler ikke DTU-professors bekymring over byggerier med bærende stålkonstruktioner. Selv har NCC opført en sådan fem-etagers konstruktion så sent som i november 2019.
Debat: Uafhængige universiteter bygger på troværdighed
Efterårets skandaleombruste oksekødsrapport udfordrede Aarhus Universitet og såede tvivl om troværdigheden af en del af forskningen. Derfor skal universitets uafhængighed altid bygge på transparens og armslængde, som skal fastholdes hver eneste dag.
Apple køber AI-startup - som udspringer fra Microsoft-medstifters forskningsinstitut
Apple har netop købt en AI-startup for omkring 200 millioner dollar, der udspringer fra Microsoft-medstifter Paul Allens forskningsinstitut.
Politikere om trivselsmålinger: Vi er nok gået for langt
Kort før årets trivselsmålinger skydes i gang, medgiver en Socialdemokratisk ordfører og en KL-direktør, at data-begejstringen i det offentlige er gået for vidt.
Leder: Rumforskere sætter Danmark på forsiden og strøm til grundforskningen
Det er sjældent, at dansk forskning rydder forsiden hos et af verdens mest anerkendte videnskabelige tidsskrifter, Science. Men det skete for nylig – ganske velfortjent. Danmarks hidtil dyreste …
Facebook ændrer algoritmer - vil gøre brugerne mere glade
Man vil i højere grad se opslag fra nære venner og familie på Facebook og Instagram i fremtiden.
Spørg Fagfolket: Hvad var den lysende række prikker på himlen?
En læser har observeret en række lysende prikker på morgenhimlen og vil gerne vide, hvad det var. Det har René Fléron fra DTU Space et kvalificeret bud på.
PODCAST: Levende robotter, syntetiske diamanter og bakterier, der laver beton
Ny type biologiske maskiner af levende materialer har set dagens lys. Kunstige diamanter kan erstatte sicilium i chips. Amerikansk firma fremstiller beton ved hjælp af bakterier.
Trods dyr og umoden teknologi: Kommunale selskaber ønsker strategi for CO2-fangst
Affalds- og fjernvarmeforeninger efterlyser en national plan for udvikling og udnyttelse af CCS-teknologi. På verdensplan findes adskillige fejlslagne CCS-projekter og kun to fungerende, kommercielle anlæg, men reduktionskrav kan genoplive teknologien.
Robot skal skabe en bæredygtig og uudtømmelig energikilde
Et dansk forskerhold fra DTU har udviklet en robot, der kan suge den velduftende rosmarinolie ud af usynlige små bobler på bladenes underside uden at skade planten overhovedet. Forskerne håber, at det kan blive startskuddet til en mere bæredygtig udnyttelse af planter og træer generelt.
Spørg Fagfolket: Blev DTU bygget som et Nato-hospital?
En historie har længe floreret: Har DTU været Nato-hospital med landingsplads i midten? Det har vi spurgt en historiker og en beredskabsleder på DTU om.