Teknologisk Institut: Udskiftning af brændeovne gavner, men der kan være andre løsninger
Regeringen har fremsat et lovforslag om udskiftning af brændeovne. Men ifølge Teknologisk Institut mangler der viden om, hvorvidt udskiftning er den bedste løsning.
Nyt samarbejde: Sådan skal spilteknologi bruges i industri og videnskab
Når du spiller et af dine yndlingsspil, eksempelvis Fornite, kan det kun lade sig gøre, fordi spilindustrien i løbet af de sidste år har udviklet teknologier, der dynamisk streamer den nødvendige data ind i din computer og dit grafikkort. Det har åbnet nye og store verdener for gamere, hvor ‘open world’-spil er stadigvæk bliver større. Nu vil et nyt projekt bruge teknologierne til at åbne nye verdener for industri og videnskab.
Spørg Fagfolket: Bør jeg sænke temperaturen i kolonihavehuset om natten?
En læser vil gerne have et tip til, om det sparer på varmeregningen at skrue ned om natten, eller om det blot bruger mere at få varmen i omdrejninger igen om morgenen. Det svarer Teknologisk Institut på.
Spørg Fagfolket: Hvornår skal jeg holde varmepumpen og min radiator slukket?
Et par læsere vil gerne vide, om man skal slukke varmepumpen om sommeren og radiatoren under udluftning. Det svarer Teknologisk Institut på.
Teknologisk Institut: »Nogle tror stadig 3D-print er løsningen på alt«
3D-print er ikke for alle. Men for dem, der giver sig i kast med teknologien, er der flere ting at være opmærksom på for at komme i mål med prototypen eller det færdige produkt, lyder rådet fra Teknologisk Institut.
Forskere efter amerikansk ulykke: Globalt metanudslip kan være voldsomt undervurderet
Enorme mængder af metan lækker, når der sker ulykker på olie- og gasfelter, viser satellitmålinger fra en ulykke i Ohio.
Industrien lækker måske mere af kraftig drivhusgas end antaget
Vi ved generelt alt for lidt om, hvor meget metan der udledes, siger danske eksperter.
Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Hydrogen og methanol uden energifrås
Ved at erstatte en energislugende metode med elektrisk opvarmning har Haldor Topsøe i samarbejde med forskere taget et afgørende skridt mod elektrificeringen af den kemiske industri. Det er efter Ingeniørens opfattelse årets største danske forskningsresultat.
Din mobil er virkelig klam! Sådan gør du noget ved det
Din klamme smartphone kan holdes ren med en ny bakteriedræbende rengøringsspray. Et dansk firma rammer tidsånden, hvor øget håndhygiejne er kommet i fokus på en kedelig baggrund. Vi vasker hænder efter toiletbesøg og før tilberedning af mad, men har du tænkt over, hvor beskidt din smartphone egentlig er? Håndvasken og eventuel af afspritning til trods, så hjælper det jo ikke, når vi bagefter griber ud efter en møgbeskidt telefon eller tablet.
Alger i poser skal erstatte soja
På Teknologisk Institut eksperimenterer forskere med at dyrke alger i 100 meter lange poser i baggården.
Sæt strøm til skinken og kog den på 2 minutter
Teknologisk Institutet har udviklet en ny metode, der kan koge en hel skinke på bare to minutter ved hjælp af elektricitet.
Indlægget Sæt strøm til skinken og kog den på 2 minutter blev først udgivet på iNPUT.
…
Droner dropper GPS'en og bliver fabrikkens flyvende transportbånd
Droner kan på sigt konkurrere med transportbånd, AGV’er og robotter til intern logistik i industrien, hvor pladsen på fabriksgulvet ofte bliver trang. Hos Teknologisk Institut styrer de droner med LED-lys under loftet.
Kommentar: Indeklimakrav på skoler skal lempes
Steffen Maagaard er koncernkompetencechef i MOE, og Peter Noyé er ekspertisechef i Niras Illustration: MOE og Niras De strenge indeklimakrav på skoler gør, at mange skoler helt frav…
Internationale eksperter: Fremragende dansk forskning mangler kommerciel succes
Danskerne får ikke nok ud af de offentlige forskningsmidler lyder kritikken fra et internationalt ekspertpanel, der har undersøgt Danmarks innovationsevne.
De kræver nye toner fra robotterne
Traditionen for danskproducerede højttalere skal løftes med robotter. Tre erfarne udviklere er gået sammen med Teknologisk Institut om at udvikle en robot til små serier.