Corona: Alt laboratoriearbejde på DTU sat i bero
Forskningsresultater bliver udskudt, og udgifter vokser, efter at alt laboratoriearbejde på DTU er indstillet som følge af corona-udbruddet. Også Geus må udsætte feltarbejde i Grønland.
Spørg Fagfolket: Er det mere energieffektivt at flyve med luftballon på en varm dag?
En læser vil gerne vide, hvordan varmluftballoner bliver påvirket af lufttemperaturen. Det svarer vores blogger René Fléron på.
Her er to forbruger-teknologier, der hjælper i kampen mod COVID-19 - recordere.dk
Det er ikke kun supercomputere, der lige nu står og regner på, hvordan Coronavirus kan bekæmpes.
Ny forskning: Elbiler er bedre for klimaet end benzin i 95 procent af verdens lande
Britiske og hollandske forskere slår fast, at elbiler har lavere emission af CO2 end benzinbiler, også selvom store dele af elproduktionen er baseret på fossile brændsler.
Sundhedsstyrelsen: 827 corona-patienter vil ligge i respirator når epidemi topper
Styrelsen forventer i ny strategi, at epidemi topper i midten af april. Omkring 65.000 mennesker vil blive diagnosticeret med COVID-19 i første bølge.
IBM og det Hvide Hus’ supercomputer skal begrænse spredningen af covid-19
IBM og det Hvide Hus går sammen om at stille supercomputer-systemer til rådighed for forskere, der skal bruge hurtige resultater til at bekæmpe spredningen af covid-19.
DTU-startup er klar med corona-lyntest – men mangler penge
Selvom opstartsvirksomheden Cphnano allerede har den første kunde til deres corona-testprodukt, mangler den stadig midlerne til at realisere projektet.
Folding@home hjælper corona-forskere: Mere regnekraft end 100 supercomputere
Folding@home har eksisteret i mere end to årtier, men efter massiv tilslutning på grund af det verdensomspændende coronavirus-udbrud rammer projektet nu milepæl på mere end én exaFLOPS.
Regionerne kan ikke følge med: Men Danmark har masser af COVID-19-testkapacitet
Både Novo, Lundbeck, Eurofins og DTU er klar til at træde til. En leverandør af testudstyr har tilbudt det kvit og frit til hospitalerne, men får ikke svar.
Internationale eksperter opdaterer grænser for stråling fra mobiltelefoner
Justeringen skyldes dog ikke, at 5G er farligt, siger forsker bag.
Kunstig intelligens skal overvåge patienter med covid-19
Nyt system med kunstig intelligens skal overvåge danske patienter med covid-19. Håbet er, at komplikationer opdages hurtigere, og at fysisk kontakt mellem patienter og personale minimeres.
Odense Universitetshospital har lækket tusinder af CPR-numre i Powerpoint-præsentation
En sikkerhedsproces burde have forhindret, at 3903 borgeres CPR-numre optrådte i en PowerPoint-præsentation på Region Syddanmarks hjemmeside. Bruddet på persondatasikkerheden er anmeldt til Datatilsynet.
PODCAST: Industriens fremtid når coronaen har forladt os
Industrien har mange ting at lære fra den nuværende krise. Men den får også virksomheder til at tænke i nye baner. Et eksempel er udviklingsfirmaet Is It a Bird, som har startet sin egen ngo-hjælpetjeneste og udviklet platformen Jælp, hvor raske kan melde sig til at købe ind eller lufte hund for dem, der har brug for det.
Europæiske teleselskaber vil sende overvågningsdata til EU-Kommissionen
Kritikere peger på, at en aftale mellem netværksoperatører om at dele lokationsdata med EU-kommissionen kan være problematisk.
Coronakrise rammer kliniske studier: Patienter med hjertesvigt må vente
Kliniske studier i Danmark er ramt af corona-krisen, og derfor må patienter med hjertesvigt vente med at modtage medicin, der potentielt kan være livsforlængende. Også forskning, der kan føre til færre dødsfald af kræft, udskydes.