Debat: Vincent Hendricks skriver om coronakrisen
Ender vi i statskapitalisme eller planøkonomi? Professor Vincent Hendricks fra Københavns Universitet dykker ned i, hvordan fremtidsscenarier kan fastlægges ud fra kontrafaktiske konditionaler.
Dine bakterier er ved at uddø: Forskere vil gemme dem i topsikret anlæg
Bakterier fra menneskekroppen skal bevares, så vi kan kurere fremtidens sygdomme.
Tag på sommerfugle-jagt: Her er 4 sjældne og smukke arter, du kan se lige nu
Du finder de sjældne sommerfugle flere forskellige steder i landet.
Feature: Sådan fik vi biograf i stuen DEL 5 - KAOS eller Custom Remote? - recordere.dk
Del 5 af vores hjemmebio feature, hvor vi må vælge i mellem custom eller kaos til betjening af alt udstyret.
Hvem skal sige stop og styre rummet? For det bliver der brug for
En voldsom intensivering af mængden af private satellitter gør det nu ekstra presserende at få lavet international lovgivning i det ydre rum omkring Jorden for at forhindre en fremtidig konflikt om rummet, mener dansk rumjurist.
Cerns største ønske er en 100 km cirkulær accelerator
Byggeriet af en afløser for LHC bør påbegyndes i 2038 fremgår det af opdateret strategiplan.
Kronik: Geotermien er klar – er Danmark?
Susanne Poulsen er teknisk direktør, A.P. Møller Holding Geotermi Illustration: APM Danske forsyningsselskaber er førende indenfor kollektiv forsyning, herunder fjernvarme, rent dri…
Spilanmeldelse af ‘Atomicrops’: Atomare afgrøder er vejen til fremtidig rigdom
Atomicrops er et glimrende eksempel på at man ikke altid behøver at farve inden for linjerne, og at der ikke er noget galt med at eksperimentere med forskellige genrer.
Så er det officielt: Macs siger farvel til Intel allerede i år - recordere.dk
Sidst på året når vi til begyndelsen til enden for Intel-baserede Macs.
Apple gav os et kig på deres næste store TV+-satsning: ’Foundation’ - recordere.dk
Så er den første teaser-trailer for storserien baseret på Isaac Asimovs livsværk landet. ’Foundation’ er på vej til Apple TV+ Under mandagens WWDC-keynote lod Apple os vide, at deres streaming-app Apple TV+ nu er at finde på over en milliard enheder. Det lyder naturligvis flot, men der er en grund til, at Apple ikke praler […]
Novo-direktør: Kalundborg kan blive verdensførende i biotek med ny ingeniøruddannelse
Om halvandet år får Kalundborg et nyt center, hvor kandidatstuderende kan lave projekter inden for biotek i tæt samspil med byens virksomheder - blandt andet Novo Nordisk. Sigtet er at lokke højt uddannede til at blive i byen efter endt uddannelse.
Abehjerner kan multitaske, men kun i kort tid
Dansk-britisk forskergruppe finder, at aber kortvarigt kan processere to visuelle input på samme tid. Herefter falder de tilbage til at behandle et input ad gangen.
Første ‘danske’ røntgenstråler klar på svensk synkroton
For første gang er der sendt røntgenstråler igennem det nye danske forskningsinstrument DanMAX, der er bygget på den svenske synkroton MAX IV i Lund. Det åbner store muligheder for fremtidens forskning i materialer og kemi.
SSI fortsætter indsamling af alle danskeres teledata: Bliver kun brugt til ‘baggrund’
Selvom SSI ikke modellerer længere, fordi smittetrykket er så lavt, så modtager de stadig data fra teleindustrien, som en overlæge hos instituttet kalder ‘baggrundsdata’, der skal gemmes til fremtidige modelleringer.
Apple skrotter Intel: Er klar med egne ARM-chips i år
Efter flere års rygter melder Apple nu åbent ud, at de vil skrotte Intels x86-platform i bærbare Mac-computere og erstatte dem med egenudviklede chips baseret på ARM. Det er uklart, præcist hvor længe de Intel-baserede Mac-computere bliver opdateret.