Skov-direktør om ny klimaplan: Vil betyde mindre CO2-lagring i danske skove Nu, hvor det er blevet attraktivt for varmeværker at overgå til varmepumper, kommer store dele af efterspørgslen på dansk skovflis til at falde, fortæller direktør for Dansk Skovforening, og det kommer til at gå ud over klimaet.
Forskere: Stenstøv på verdens marker kan indfange 2 mia. ton CO2 Behandles al landbrugsjord i Kina, Brasilien, USA og Indien med bjergarten basalt, kan der opsuges, hvad der svarer til de samlede udledninger af CO2 årligt fra Japan og Tyskland. Gå i gang, lyder opfordringen fra forskere fra USA, Storbritannien og Belgien.
Den første grønne methanol flyder fra nordjysk pilotanlæg Demonstrationsanlæg ved Aalborg Universitet har leveret proof-of-concept på teknologien til fremstilling af e-methanol på basis af brint, CO2 og vindmøllestrøm. Nu skal produktionen opskaleres i Skive.
Norsk studie: Der går 30 år, inden vi ser effekten af en klimaindsats Der kan gå flere årtier, inden reduktioner i udledningen af drivhusgasser kan måles på jordens temperatur, og det kan komplicere processen med at nå i mål med Parisaftalen, siger norsk forsker bag nyt studie.
DTU-professor: Sundhedsstyrelsens corona-anbefalinger overser luftbåren smitte Sundhedsmyndighedernes anbefalinger er ikke nok til at sikre sig mod at blive smittet med Covid-19, fortæller professor Arsen Krikor Melikov fra DTU, fordi der er risiko for at virussen er luftbåren. Han anbefaler større afstand mellem mennesker og bedre ventilationssystemer.