DTU-forsker: Forkert på forhånd at udelukke atomkraft i Danmark
Vi skal undersøgt, om atomkraft skal være en del af Danmarks vej mod klimaneutralitet, siger DTU-forsker. Klimaprofessor kalder det en ligegyldig diskussion.
Dyrene rykker tættere på os. Det øger risikoen for pandemier
Hvert år byder på nye sygdomme, der springer fra dyr til mennesker. For dyrene er kommet tættere på os, fordi naturen får stadig mindre plads. Klimaændringerne er med til at skabe nye sundhedstrusler.
14 ngo’er: Regeringen har urealistiske forventninger til umodne teknologier
Regeringen svigter klimaloven og sit internationale ansvar med en hockeystav-model og urealistiske forventninger til umodne teknologiers potentiale for at reducere CO2-udledningen, mener ngo’er.
Morgen-briefing: Australien med klar besked til Facebook og Google: Vi ændrer ikke i lovgivningen / Microsoft vil også tvinge tech-giganter til at betale for nyheder i EU / Nu har regionerne rettet udskældt vaccine-system
Australien med klar besked til Facebook og Google: Vi ændrer ikke i lovgivningen. Microsoft vil også tvinge tech-giganter til at betale for nyheder i EU. Nu har regionerne rettet udskældt vaccine-system. It-selskaber klar med stort ESDH-sats i danske kommuner. Esbjerg Havn skal nå klimamål med hjælp fra ny it-løsning
Klimakvæg: Billigt hollandsk supervåben mod kobøvser ved at være klar
Det hollandske metanreducerende foderstof Bovaer kan blive udrullet til dansk kvæg i efteråret og mindske landbrugets drivhusgasudledninger relativt billigt, lyder det fra fødevareselskabet DSM.
Polsk atomkraftprojekt vækker bekymring på Bornholm
Trods tysk modstand planlægger Polens regering at bygge seks nye atomreaktorer frem mod 2043 placeret mindre end 200 kilometer fra Bornholm. Det vækker bekymring hos viceborgmester Morten Riis (EL).
DTU vil være verdensførende på hamsterceller til medicinproduktion
DTU har i otte år arbejdet på at kunne manipulere hamsterceller, så de producerer mere præcise proteiner. Nu er de klar til industrien.
Hemmelig kode gemt i Mars-faldskærm: Danske forskere har også gjort det
Koden var gemt i den faldskærm, som Nasa-rover brugte til landing.
Verdens ferskvandsfisk er pressede: Hver tredje art står til at uddø
Dansk forsker kalder ny opgørelse for et wake-up-call.
IT fylder for lidt i Folketinget: »Det kan ikke konkurrere med corona og klimaet«
En god forbindelse er en menneskeret og døren ind til det velfærdssamfundet. Til gengæld skal borgernes oplysninger ikke logges, lyder det fra Bruno Jerup, der er it-ordfører hos Enhedslisten.
Isen skrumper: Isbjørne må bruge fire gange så meget energi på at overleve
Andre arktiske rovdyr såsom narhvalen er også stærkt udfordret af, at isen smelter, fremgår det af en ny undersøgelse.
Nordatlantiske havstrømme kan svækkes hurtigere end hidtil antaget
Kompleks havmodel forudser, at de nordatlantiske havstrømme risikerer at gå i stå hurtigere, end forskning tidligere har påpeget. Det kan føre til en helt ny form for uforudsigelighed i vores klimasystemer, advarer danske forskere.
Satellitopkoblet mikro-computer slår alarm, når vandtårnet svigter
Ingeniører Uden Grænser arbejder på at installere overvågning på vandtårne i Vestafrika, så lokalbefolkningen ikke står uden rent drikkevand. Teknologien kan også udbredes til andre områder.
Leder: Svensk storm over Københavns prestige-ø
»Hvad sagde jeg« er sjældent en bagklogskab, det er klædeligt at besmykke sig med. Men når det handler om Lynetteholmen, er det altså svært at modstå fristelsen. Siden projektet om en kunst…
Danmark risikerer at mangle grøn strøm til Power-to-X
Usikkerhed om tidsplan for energiøerne bekymrer eksperter. Uden øerne risikerer udbygningen af havvind at blive mindre end elforbruget til Power-to-X i 2030.