Usikkert om digitalt vaccienpas skal sendes i udbud
Flere it-virksomheder har tilbudt at udvikle det digitale vaccinepas, der skal være klar til maj. Men det er uvist, om løsningen overhovedet skal sendes i udbud.
Morgen-briefing: Erik Damgaard-selskab overrasker positivt i nyt regnskab / Telenor henter ny marketingsdirektør og topchef for CBB / Vacciner bliver solgt på dark web
Erik Damgaard-selskab overrasker positivt i nyt regnskab. Telenor henter ny marketingsdirektør og topchef for CBB. Vacciner bliver solgt på dark web. Visma køber endnu et softwareselskab. Youtube vil give Trump adgang igen.
Medie: EU Kommissionen åbner sag mod Apples udskældte betalingsmodel
De europæiske konkurrencemyndigheder er på vej med en sag mod Apple for selskabets metoder over for udviklere. Det sker efter en klage fra streaminggiganten Spotify.
Britiske myndigheder undersøger Apples App Store
Konkurrencemyndighederne undersøger Apple efter klager fra app-udviklere.
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu
Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
PODCAST: Nye stemmeassistenter skal være kønsneutrale. Bag om Solarwinds-angrebet
I ugens udgave af Transformator kan du høre Accentures bud på en digital stemme, der hverken er mandlig eller kvindelig. Vi går også bag om det udspekulerede Solarwinds-hackerangreb.
Ny aftale fremrykker CO2-krav til nybyggeri
Fra 2023 må større nybyggeri ikke udlede mere end 12 kg CO2/m2 set over bygningens levetid. Det er ét af de centrale punkter i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri
Ny aftale: CO2-krav til nybyggeri fra 2023
Fra 2023 må større nybyggeri ikke udlede mere end 12 kg CO2/m2/år set over 50 års levetid. Det er ét af de centrale punkter i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri
To jokere gør det ekstra drilsk at modellere covid-19-epidemien
Sæsonvariationer og vaccinernes effektivitet over for nye varianter komplicerer de matematiske beregninger i den danske coronamodel og vurderinger af alternative åbningsscenarier, fortæller lektor Lasse Engbo Christiansen i dette interview.
Så tæt på, men stadig langt fra: SpaceX-raket eksploderede efter perfekt landing
Selvom raketten eksploderede, er det en triumf for rumvirksomheden.
Forskere: Brugte mundbind kan anvendes i veje og fortove
På en tosporet vej kan der genanvendes tre millioner mundbind per kilometer, viser et nyt forskningsprojekt.
Henrik Fisker troede på solidstate-batterier - nu har han droppet dem
Først var solidstate-batterier det som skulle gøre elbilerne fra Fisker inc. til noget helt specielt, men nu bliver det traditionelle lithiumion i stedet for. Andre producenter tror stadig på teknologien, men først om mange år.
Næste generation covid-vacciner på vej: »Vi er i krig, så vi er nødt til at geare op«
Virus skal ikke nødvendigvis fanges af én vaccine, men omringes af flere. Forskere verden over arbejder i seks forskellige retninger for at holde smitten nede på den lange bane.
Landbrugsfond uddeler millioner: Under en procent bliver brugt til at udvikle plantemad
Landbrugets fonde bør øremærke flere af deres penge til at udvikle markedet for plantebaserede produkter, lyder det fra forskere.
B117 og P1 kan bare komme an: Kroppen har et overset våben mod de smitsomme virusvarianter
Der er godt nyt i kampen mod de smitsomme coronavarianter. Kroppens tapre soldater i form af T-celler lader sig ikke påvirke af mutationerne, viser ny forskning. Det er formentlig en stor del af forklaringen på, at vaccinerne på trods af en nedsat effektivitet stadig beskytter mod alvorlig sygdom, indlæggelse og død.