Gudenåens gordiske knude: Danmarks største kunstige sø skal reduceres i størrelse
Der skal tages mere hensyn til laks, lampret og andre fisk ved Gudenåens forløb ved Tangeværket og Tange Sø, understreger en lokal arbejdsgruppe i en indstilling til miljøministeren. Men det er op til ministeren at afveje hensynene mellem EU-miljøjura, biodiversitet, natur og rekreative interesser - og hurtigt vælge mellem de 15 løsninger, der nu er på bordet.
AstraZeneca afviser øget risiko for blodpropper
Firmaet har gennemgået data fra 17 millioner mennesker, der har modtaget vaccinen. Norsk embedsmand er skeptisk overfor undersøgelsen.
Roskilde Kommune klar med genbrug af byggeaffald
Det er ikke alene godt for miljøet – der kan også være penge at spare ved at genbruge byggematerialer. Det skal bare gøres systematisk og med indsigt.
Sensorkaos truer: Nye værktøjer fanger fejl i data
Når mængden af sensorer vokser, stiger sandsynligheden samtidig for at finde og udbedre fejl i tide.
Techtopia #185: Om ti år skal startups skabe en tredjedel af Estlands økonomi
Hvad skal der til for at skabe et stort og succesfuldt startup-miljø? Techtopia besøger Estland, en lille gennemdigitaliseret nation som satser benhårdt på tech-startups.
Nyt projekt skal undersøge stenrev som kystsikring
Undersøiske stenrev er bedre for havmiljøet end sandfodring – men beskytter de kysterne lige så godt? Strid i Nordsjælland og ny forskning skal give svaret, og sagen er rejst politisk.
Kunstig tyngdekraft i snurrende rumkapsel
Næste år vil firmaet Blue Origins New Shepard kapsel skabe tyngdekraft svarende til månen ved at rotere den 11 gange i minuttet. Projektet er en testbænk for Nasa.
Entreprenører skal konkurrere på klimahensyn
Nyt beregningsværktøj skal sætte pris på anlægsarbejders påvirkning af klima og miljø. Entreprenører er positive, men uvist om staten vil betale prisen.
Java 16 er på gaden med vektor-beregninger
Vektor-beregninger på cpu’en er blandt nyhederne i det objektorienterede sprog.
Ugens debat: Hvor naturlig skal en skov egentligt være?
På Ingeniørens forside i sidste uge kritiserede fagfolk statens skovdrift for at skade biodiversiteten og være i strid med lovgivningen. Mange læsere var ikke helt med på tanken om, at skov ikke nødvendigvis er natur.
Nu skal sikkerhedskrav til robotter også omfatte kunstig intelligens
EU er klar med bud på et opdateret maskindirektiv, der skal tage højde for AI og IoT – og sende papirmanualerne i graven.
Greenland Minerals svarer på kritikken omkring forurening med Thorium
Ingeniøren har forelagt selskabet Greenland Minerals kritikken angående deponering af restmaterialer fra en kommende mine ved Kvanefjeld i Grønland. Læs svaret her.
EU-Kommissionen lancerer sit eget digitale vaccinepas
Mens Danmark fortsat er ved at finde en leverandør til det kommende vaccinepas, så er EU-Kommissionen også på vej med en fælles europæisk løsning.
Mikrobølge-kedel skal i fremtiden sørge for varme i stuen
Kedlen koster næsten det samme som en traditionel gaskedel i indkøb, men er en smule dyrere i drift.