Millioner af år gammel is lå inde med en klimahemmelighed
En tophemmelig plan om en atombase under Grønlands is ledte til vigtig klimaforskning, der gik i glemmebogen i 50 år, før den blev opdaget af danske forskere: For en million år siden var Nordvestgrønland dækket af skov.
Spørg Fagfolket: Kan stråtage holde til klimaforandringerne?
Vil et stråtag kunne holde det øgede regnvejrsmængder, vi allerede nu ser? Det svarer Tækkelauget på.
VE-strøm skal vokse otte gange hurtigere for at nå Parisaftalen
Samtidig viser ny forskning, at de seneste års hedebølger i Europa er de mest ekstreme i 2000 år.
Eksperter advarer: Aldrende elektronik giver usikre våbensystemer
Det er svært at forudsige, hvordan kommercielt udviklet elektronik opfører sig efter mange års inaktivitet. Rapport udgivet efter tre års mørkelægning af USAs atomvåben.
Klimaforandringer påvirker flodstrømme verden over
Ændringerne i flodstrømme kan på sigt føre til endnu flere naturkatastrofer verden over, påpeger forskere.
Sensorkaos truer: Nye værktøjer fanger fejl i data
Når mængden af sensorer vokser, stiger sandsynligheden samtidig for at finde og udbedre fejl i tide.
Spørg fagmanden om varmepumper
Udbredelsen af varmepumper som klimavenlig teknologi risikerer at medføre markante støjgener for naboerne. Ingeniøren inviterer læserne til at indsende spørgsmål om varmepumper. Tirsdag er der webinar omkring ‘den gode varmepumpeinstallation uden støjgener’.
Metan i drikkevand kan fjernes med børnemadrasser og sandkasser
En utraditionel kombination af madras, metaltønde, sandkasse og naturligt forekommende bakterier kan reducere mængden af metan i drikkevand med op til 75 procent, viser udviklingsprojekt. Vandsektorens repræsentant i regeringens klimapartnerskab er begejstret.
Entreprenører skal konkurrere på klimahensyn
Nyt beregningsværktøj skal sætte pris på anlægsarbejders påvirkning af klima og miljø. Entreprenører er positive, men uvist om staten vil betale prisen.
Leder: Modeller kan ikke stå alene, når land skal bygges
Elbphilharmonie, Reperbahn og Hafen City i Hamborg har de senere år været et yndet udflugtsmål for dem, der vil tage et afbræk fra Danmark og nyde suset af en international metropol med over 5 …
Energistyrelsens klimastatus: Vi er stadig 10 millioner ton CO2e fra klimamålene i 2030
Danmark er nærmere målet end ved sidste års fremskrivning, men der mangler stadig at findes reduktioner svarende til 13 procentpoint i 2030.
Kulkraft steg med ni procent sidste år - samtidig planlægger Kina nye 33 GW-kulkraftværker
Trods generelt positive trends blev der, ifølge en ny rapport, planlagt etablering af mange nye kulkraftværk i 2021, især i Kina, hvilket strider mod globale klimamål.
I gang i hele Europa: 7 milliard-projekter om klimavenlige emissionsteknologier
Fælles for dem er, at de fokuserer på lavemissionsteknologier indenfor biobrændstoffer, brint, stål, cement, kemikalier og kulstofopsamling.
Et stigende antal skovbrande i fremtiden modarbejder og vil vælte alle klimamål
Voldsomme skovbrande kommer i fremtiden til at udlede så voldsomme mængder CO2, at det svarer til udledningen fra 2,6 milliarder biler årligt, viser nyt studie
PODCAST: Måske er det ikke så tosset at importere affald til cementproduktion
Aalborg Portland importerer hvert år 160 ton affald fra udlandet til at fyre op under cementovnene, hvilket er med til at holde virksomhedens CO2-udledning nede. I ugens Transformator kan du også høre om det digitale våbenarsenal, som hackerne tager i brug i cyberkrigen mellem Rusland og Ukraine.