Grønt krav fordyrer nyt forskningsskib med millioner
Med en donation fra A.P. Møller Fonden på 50 millioner kroner kommer et nyt forskningsskib et skridt nærmere på at blive en realitet. Men sammen med donationen følger et krav om grøn fremdriftsteknologi, som der ikke var budgetteret med.
35 år efter Tjernobyl: Nye generationer går fri af kønscellemutationer
Resultaterne er gode nyheder for alle de mennesker, der er blevet eksponeret for stråling ved tidligere atomkraftulykker, lyder det fra forskere bag.
Mississippifloden omdirigeres og skaber nye sumpområder
En stor andel af finansieringen til projektet skal komme fra erstatningsbøder fra historiens største olieudslip, der fandt sted i Den Mexicanske Golf i 2010.
DNA-skader kan forklare stigning i skjoldbruskkirtelkræft efter Tjernobyl-ulykken
Forskere har undersøgt sammenhænge blandt 359 børn, der fik kræft efter at være blevet eksponeret med stråling, samt 81 personer, der blev født mere end ni måneder efter ulykken.
Frederiks forskning kan redde tusindvis af børns liv
Ved at give nyfødte calmette-vaccinen kan børnedødeligheden reduceres med over en tredjedel, viser danske forskere.
Ny forskning: Kunstig intelligens på jobcentrene er ikke en god erstatning for menneskelige vurderinger
Kunstig intelligens er afprøvet i flere kommuners jobcentre som led i sagsbehandling af ledige borgere. Men ny forskning viser, at personlig behandling bliver svært at erstatte med algoritmer.
Skal du strække ud, løbe hurtigt - og hvor tit skal løbeskoene skiftes? Seks myter om din løbetur
Fordele ved at bevæge sig overgår ulemperne ved de skadelige partikler, når du løber i byen.
DMI: Sådan spredte den radioaktive sky sig over Europa i 2017
Med en supercomputer og matematisk-fysiske vejrmodeller kan kilden til en radioaktiv sky som den, der i 2017 spredte sig over Europa, lokaliseres. Det viser ny forskning fra DMI og andre meteorologiske institutter.
Professor vil sejle 132 meter høje vertikal-akslede møller ud på havet
Flydende vindmøller er mere stabile, hvis deres aksel er lodret i stedet for vandret. De kan også bygges lettere, og det kan skabe konkurrencefordele, lyder det fra norsk professor, der - ligesom danskere - drømmer om høje, flydende vindmøller.
Geografer advarer: Deepfake-satellitbilleder kan sprede misinformation
Geografer er bekymrede for, at spredningen af deepfake-teknologier kan bruges til at sprede misinformation med satellitbilleder. University of Washington offentliggjorde sidste år en forskningsartikel om risiciene ved teknologien.
Vestas rejser usædvanlig ny multirotor-vindmølle
I samarbejde med DTU Vindenergi rejser Vestas i øjeblikket en såkaldt konceptmølle på DTU’s arealer på Risø. Møllen skal udfordre ideen om, at vindmøller skal op i størrelse for at sænke elprisen.
Teknologi skal løse landbrugets klimaproblemer: Støtteparti kalder det fugle på taget
Pyrolyse, bioraffinering, og fodertilsætning er blandt de teknologiske løsninger, der skal være med til at nedbringe landbrugets udledning med 7,1 mio. tons, foreslår regeringen. Også økologi og udtagning af lavbundsjorder får plads i regeringens plan.
Rapport: Teknologiudvikling skal speedes op for at bremse klimaforandringer
Det vil kræve en større indsats, hvis de teknologier, der skal bruges for at standse klimaforandringerne, skal komme på markedet i tide, lyder det i rapport fra Det Europæiske Patentkontor og Det Internationale Energiagentur.
Storbritannien vil tillade selvkørende biler på motorvejen
Det skal være fuldt ud lovligt at lade en moderne personbil køre sig selv på motorvejen, mener den britiske regering. Men teknologien er ikke klar, lyder kritikken.
15 franskmænd sad frivilligt i en grotte i 40 dage uden dagslys, telefoner eller ure
Forskere vil undersøge, hvordan isolation påvirker vores døgnrytme og sociale relationer.