Grønt krav fordyrer nyt forskningsskib med millioner Med en donation fra A.P. Møller Fonden på 50 millioner kroner kommer et nyt forskningsskib et skridt nærmere på at blive en realitet. Men sammen med donationen følger et krav om grøn fremdriftsteknologi, som der ikke var budgetteret med.
DMI: Sådan spredte den radioaktive sky sig over Europa i 2017 Med en supercomputer og matematisk-fysiske vejrmodeller kan kilden til en radioaktiv sky som den, der i 2017 spredte sig over Europa, lokaliseres. Det viser ny forskning fra DMI og andre meteorologiske institutter.
Professor vil sejle 132 meter høje vertikal-akslede møller ud på havet Flydende vindmøller er mere stabile, hvis deres aksel er lodret i stedet for vandret. De kan også bygges lettere, og det kan skabe konkurrencefordele, lyder det fra norsk professor, der - ligesom danskere - drømmer om høje, flydende vindmøller.
Geografer advarer: Deepfake-satellitbilleder kan sprede misinformation Geografer er bekymrede for, at spredningen af deepfake-teknologier kan bruges til at sprede misinformation med satellitbilleder. University of Washington offentliggjorde sidste år en forskningsartikel om risiciene ved teknologien.
Vestas rejser usædvanlig ny multirotor-vindmølle I samarbejde med DTU Vindenergi rejser Vestas i øjeblikket en såkaldt konceptmølle på DTU’s arealer på Risø. Møllen skal udfordre ideen om, at vindmøller skal op i størrelse for at sænke elprisen.
Rapport: Teknologiudvikling skal speedes op for at bremse klimaforandringer Det vil kræve en større indsats, hvis de teknologier, der skal bruges for at standse klimaforandringerne, skal komme på markedet i tide, lyder det i rapport fra Det Europæiske Patentkontor og Det Internationale Energiagentur.