Indtørret blod afslører doping: Ny dansk metode testes til OL
Forskere fra Københavns Universitet har i samarbejde med Anti Doping Danmark og Norges laboratorium for dopinganalyse udviklet en metode, der via bloddråber let og effektivt kan afsløre atleter, der har taget præstationsfremmende stoffer. Metoden er nu godkendt af verdens internationale dopingorganisation, WADA, og kan testes ved OL i Tokyo.
Chipkrise skifter karakter: Nu rammes smartphones i stedet for biler
Nye store chipfabrikker i Kina sikrer de nødvendige komponenter til den globale bilproduktion allerede om få uger. Nu begynder producenter af forbrugerelektronik – eksempelvis smartphones – at få problemer med at skaffe tilpas mængder mikrochips. Det kan presse prisen op og betyde færre nye smartphones og computere på marekdet.
Sådan får du robotter til at danse i takt
Amerikanske Boston Dynamics giver et sjældent indblik i, hvordan de udvikler og programmerer robotter der kan danse livagtigt med mennesker. Bag de elegante og harmoniske danse-videoer ligger mange timers programmering.
Prinsessens fantastiske flugt gik galt, da hun begyndte at ringe til sine venner
Hidtil har det været et mysterium: Hvordan kunne emiren af Dubai opspore sin flygtende datter, prinsesse Latifa, midt ude i Det Indiske Ocean. Undersøgelsen af spionværktøjet Pegasus giver en plausibel forklaring.
Flugten var planlagt ned til mindste detalje, men så foretog prinsessen nogle skæbnesvangre opkald
Hidtil har det været et mysterium: Hvordan kunne emiren af Dubai opspore sin flygtende datter, prinsesse Latifa, midt ude i Det Indiske Ocean. Undersøgelsen af spionværktøjet Pegasus giver en plausibel forklaring.
Inspireret af Tour de France: Kraft- og effektmåling er nøglen til danske OL-medaljer
Ved at skifte hastighedsmålinger ud med kraft- og effektmålinger bliver det nemmere udvikle personlige træningsprogrammer, der kan sikre små, men helt afgørende marginaler hos elitesportsudøvere. På Aalborg Universitet arbejder Kent Kongsøre Klitgaard med at udvikle kraftmålere til fodspark i kajakker.
Højhastighedsbredbånd storsælger: Men er det overhovedet nødvendigt?
Over halvdelen af de danske husstande har i dag et bredbåndsabonnement med mindst 100 Mbit/s. Selvom de færreste familier vil opleve en mærkbar forskel, så stiger salget af højhastighedsforbindelser på mere end 300 Mbit/s også markant.
TEST: OnePlus Nord 2 5G - Meget Android for pengene - recordere.dk
Med OnePlus Nord 2 5G får man en Android Smartphone med 5G, et super kamera og en 90Hz skærm samt stort batteri i samme pakke fra 3.300 kroner.
Tesla vil åbne ladenetværk for andre elbiler
Senere i år bliver de første Tesla Supercharger-ladestandere tilgængelige for andre elbiler. Tesla-topchef Elon Musk skriver på Twitter, at det med tiden vil gælde i ’alle lande’ – altså også Danmark. Hvornår og på hvilke vilkår er endnu uvist. I mens er resten af operatørmarkedet blevet enige om en ny roaming-aftale, der dækker 96 procent af alle ladestandere i det offentlige rum.
Nu kan du tjekke, om du er blevet udspioneret
Pegasus er spyware, som er brugt mod en række journalister og aktivister. Du kan nu selv tjekke, om du er blevet udspioneret.
Tysk storhavn vil fragte containere med hyperloop
Hamborg Havneselskab og virksomheden Hyperloop TT har udviklet et designkoncept, der skal transportere op til 13 meter lange containere ved hjælp af hyperloop-transportteknologi.
Mød manden bag EU’s svar på NASA: ‘Det er afgørende, at EU er med i fremtidens rumkapløb’
44-årige Rodrigo de Costa kæmper for, at EU bliver førende på rumteknologi.
Nordisk entreprenørselskab ramt af ransomware-angreb
Den skandinaviske entreprenør-virksomhed GK er blevet angrebet af ransomware-virus med krav om løsesum. Angrebet har ramt selskabets it-systemer i Norge, Sverige og Danmark.
Umage nordisk samarbejde vil bryde monopolet på kostbar kræfttest
Forskere fra hele Norden samarbejder med lægemiddelvirksomheden AstraZeneca om at udvikle en open source DNA-test, som kan bane vej for, at flere kvinder med æggestokkræft modtager potentielt livreddende behandling.
Tyskland og USA lander aftale efter uenighed om Nordstream 2
Planerne om den omstridte gasforbindelse Nord Stream 2 mellem Europa og Rusland har ført til en årelang strid mellem USA og Tyskland. Nu har de to lande indgået en aftale.