Mød den flyvende bil, der blev til en dronekran
Et opkald fra vindmølleindustrien fik startup-virksomheden Airflight til at skifte kurs. Hør deres og andre historier på ‘Technomania’ på HI-messen.
Australien har kortlagt vindkraftressourcer til havs - og de er enorme
Stabile vindforhold og nye flydende kæmpemøller gør, at Australien kan bygge enorme mænger vindkraft til havs.
Amerikanske forskere skaber et bud på fremtidens superbatteri
Det nye batteri er lovende til el-biler og opbevaring af grøn energi.
Ugen i tech: Strøm på bilsalget i september: Næsten hver anden solgte bil kører på el / Ikea og Sonos opdaterer lampe-højttaleren ’Symfonisk’ / Rygte: Apple vil vrage iPhone mini – i stedet kommer XL-variant’
VW’s store elbil ID.4 er blevet september måneds mest populære elbil i septembers måneds bilhandel.
Vindmøller er blevet gigantiske: Nu skal de også kunne flyde på havet
Hvis møllerne skal ud til hele verden, skal de kunne stå på større havdybder end herhjemme.
Bølgebassin for voksne : Her smadrer de havne med orkaner
AAU-forskere sender de værst mulige bølger mod flydende vindmøller, bølgekraftanlæg og havnemoler for at se, om de kan klare mosten. Kom med ned i et af verdens mest avancerede bølgebassiner.
VIDEO: Bølgeanlæg fjerner moler og fiskeudstyr
Nordjylland er hjemsted for to af verdens bedste bassiner til at teste, hvordan bølger og strøm påvirker alt fra trawl til dambrug, flydende havvindmøller og havnemoler. Kig med indenfor her.
25-årig ransomware-bagmand anholdt i stor aktion: Påførte virksomheder milliard-tab
Computere, biler, kontanter og kryptovalutaer for millioner af kroner er blevet beslaglagt i en opsigtsvækkende sag, hvor 25-årig ransomware-bagmand er blevet anholdt under mistanke for, at stå bag mere end 100 store ransomware-angreb.
Hvordan skal vi bruge Galileo-netværket? Gode ideer kan vinde en mio euro
Har du ideer til hvordan EU’s Galileo-netværk kan bruges til bedre landbrug, mobilitet eller endda kvanteteknologier, så står EU-agenturet EUSPA klar med knap 7,5 mio. kroner i støtte.
Ugens debat: Skal der sættes strøm til vejene?
Som Ingeniøren skrev i seneste udgave, er der forsøg i gang med strømforsyning af elektriske lastbiler på motorvejene. Idéen affødte debat blandt læserne på ing.dk, som ikke var helt vilde med den.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøj
Nobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
De elektriske lastbiler er på vej til: Dansk logistikgigant lægger rekordordre hos Volvo
DFDS har lagt en ordre på mere end 100 el-lastbiler fra Volvo, og i løbet af de kommende år kan du forvente, at de begynder at myldre ud på de danske og europæiske veje.
Chipkrise buldrer derudaf: Fupmagere tilbyder falske mikrochips
Komponentkrisen fortsætter langt ind i 2022. Nu med falske mikrochips op, som enten er genbrugte eller slet ikke fungerer.
Kinect-kameraet vender tilbage i disse TV-skærme fra britiske Sky - recordere.dk
Satellit-kæmpen debuterer på hardware-markedet med skærme, der har fælleskigning, stemmestyring og kontrol via fægten med armene indbygget. Vil du virkelig gerne stå ud fra mængden og købe et TV, som ingen andre har? Er du ikke specielt bekymret for, om dine gadgets overvåger dig? Så kan du nu få nabolagets mest specielle TV ved at […]
Amazon vil fylde dit hjem med kørende og flyvende vagtrobotter - recordere.dk
Der er dog også lidt mere menneskelige hardware-nyheder på vej fra tech-giganten. Alexa var den første virtuelle assistent, der virkelig fik et stort gennembrud. Det skete ved at Amazon lancerede det intelligente højttalerkoncept med de oprindelige Echo-højttalere. Siden har mange sikkert undret sig over, hvordan Alexa mon ville se ud, hvis assistenten ikke var buret […]