KU-forskere svarer Svensmark: For tidligt at inkludere solstorme i klimamodeller
Henrik Svensmark opfordrer til, at globale klimamodeller inkluderer solstormes effekt på Jordens strålingsbalance. Det er der ikke nok evidens til, mener klimaforsker fra Niels Bohr Instituttet.
Stor undersøgelse frikender mennesker for mammuttens udryddelse
Det var klimaforandringer, der var skyld i, at de uldne kæmper forsvandt.
Svensmark: Atmosfærekemikerne tager fejl om kosmisk stråling
DTU-eksperimenter viser, at kosmisk stråling kan skabe mange kondensationskerner for skyer. Kritikere er stadig skeptiske over for, om det i praksis har betydning for klimaet.
Enige forskere: Solen kan ikke forklare klodens hedetur
Sammenhængen mellem solaktiviteten og klimaet ophørte i 1985, viser ny dansk analyse. Forskerne, der arbejder med Solens betydning for klimaet, erklærer sig stort set enig.
Ekstrem varme og smitsomme sygdomme: Klimaforandringer har kæmpe konsekvenser for vores helbred
Stor international klimarapport er dystert nyt for vores sundhed.
CO2-fangst er Danmarks nye klimavåben - men spørgsmålene om teknologien står i kø
CO2-fangst skal være med til at redde klimaet. Men det er fortsat uklart hvor det skal ske, for hvilke penge, hvor den skal hen, og hvordan den når frem.
Den perfekte sandstorm: Rystet sand indfanger klimagasser
Forskere fra Aarhus Universitet har opdaget, hvordan CO2, lattergas og metan bliver bundet til sandkorn, når sandet bliver rystet i en atmosfære med én af de tre klimagasser.
Universitet: Flybrændstof af sennepsplante kan banke klimabelastningen ned
Ved at producere flybrændstof med olie fra planten abessinsk sennep vil man ifølge nyt amerikansk studie kunne mindske CO2-udledningen med op til 68 procent sammenlignet med konventionelt brændstof. Der er dog stadig udfordringer i vejen for produktionen.
Regeringen tror på tonstung CO2-reduktion med PtX i 2030: »Det virker temmelig urealistisk«
I den nye rapport Klimaprogram 2021, anslår Energistyrelsen, at potentialet for at reducere udledningen af CO2 vha. PtX ligger på 9 mio. ton årligt. Men eksperter og energibranchen anser det for helt urealistisk
Spås gode chancer: Lynetteholm-søgsmål bliver Danmarks første rigtige klimaretssag
Klimabevægelsen har fået fri proces til at føre retssag mod staten om anlæggelsen af ny halvø. Opsplitningen af projektet betyder, at CO2-udledningen er ukendt, lyder det.
FN: Drivhusgasser i atmosfæren ramte sidste år rekordhøje niveauer
Sidste gang, Jorden oplevede lignende CO2-koncentrationer, var for 3-5 millioner år siden, da havniveauet var 10-20 meter højere end i dag. Men der var ikke 7,8 milliarder mennesker dengang.
Se billederne: Sådan ser fem ikoniske steder ud, hvis temperaturen stiger med tre grader
Christianborg er et af de steder, der kan stå under vand om nogle hundrede år.
Ingeniør modtog trusler efter kritik af Niels Bohr-byggeri
Ansat i Niras har oplevet trusler og pres fra medarbejdere i Vejdirektoratet efter at have kritiseret tidsplanen på Niels Bohr Bygningen. Styrelsen afviser.
PODCAST: Vi lever i paradis på Jorden, men langtidsprognosen er kedelig
I den nye serie ‘Sikkert og vist’ sætter Ingeniørens videnskabsjournalist Jens Ramskov fokus på, hvad videnskaben fortæller os om universet og naturens orden og udvikling. Denne gang om, hvordan Jorden opstod, og hvordan den engang vil ende sin eksistens.
Bohr-bygning: Problem med brandlukninger vælter endnu en tidsplan
Op mod 10.000 brandlukninger skal laves om i Niels Bohr Bygningen, lyder en ny prognose fra Vejdirektoratet, der også er faldet over problemet på andre byggeprojekter.