Klimaforandringer, energiøer og atomkraft: Her er årets største debatter på ing.dk To udmeldinger fra FN fik debatten til at blusse op på ing.dk: Menneskeskabte klimaforandringer accelererer i et uhørt tempo, og derfor er der behov for meget mere atomkraft end i dag. Her er en top-20 over de artikler, der fik flest debattører til tasterne i det forløbne år.
LEDER: Lad 2022 blive året for en sammenhængende klimaplan 2021 er ved at rinde ud, og selvom det blev mere coronapræget, end vi havde håbet på, da vi gik ud af pandemiens første år, så fik klimaet igen plads på den politiske dagsorden. Flere udskud…
Tag med på lyntur gennem 2021 Det blev et corona-klima år – det dér 2021. Men vi skal også huske det for landinger på Mars, containerskibe på tværs og mangel på chips til de mange nye elbiler. For slet ikke at tale om Tollundmandens sidste måltid.
PODCAST: Hvordan opstod livet på Jorden? AFSNIT 2: Opskriften på liv får du denne episode af ‘Sikkert og vist om videnskab’, der handler om, hvordan livet opstod på vores klode, og hvordan arterne har klaret sig i evolutionens lotteri.
Bioinspireret filter trækker rekordmeget uran ud af havvand Kinesiske forskere er kommet et skridt tættere på at kunne ekstrahere uran effektivt fra havvand. En hierarkisk, porøs membran inspireret af blodkar kan i laboratoriebetingelser trække rekordmeget uran ud.
Det blev en sommer med rekord i CO2 fra naturbrande Et tørrere og varmere klima har ført til »nogle ekstremt store og hurtigt udviklende brande« i naturen. CO2-udledningen herfra satte i løbet af sommeren nye rekorder, lyder det fra EU’s Copernicus Atmosphere Monitoring Service.
Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.