Bagsiden: Kuk i koordinatsystemet på DTU
DTU’s campus på Lundtoftesletten er som bekendt udlagt som et koordinatsystem med fire kvadranter, som gør det let at finde ud af, hvor en bygning er placeret ud, fra dens bygningsnummer. Bygn…
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Væk fra russisk gas: Få de gode råd om elektrificering af industrien
Der er forskel på ølbrygning og cementproduktion. Men det hele skal over på el. Nu er både teknik og økonomi indenfor rækkevidde.
Se med klokken 11: Sådan flytter vi industrien fra russisk gas til el
Der er forskel på ølbrygning og cementproduktion. Men det hele skal over på el. Ingeniøren afholder i dag klokken 11 online briefing om elektrificering af industrien.
Konsortium smider joker på bordet: Energiø skal være international data-hub
Ifølge DTU-professor Lars Dittmann kan det rent praktisk lade sig gøre at etablere et datacenter på energiøen, men det bliver formentlig dyrere end at gøre det på land.
Danske borgmestre jubler, når Facebook åbner datacentre - i Holland har de fået nok
Facebook har sat planerne om et enormt datacenter i Holland på pause efter lokale protester.
Biografi: Inge Lehmann blev seismolog ved et tilfælde
Ny bog fortæller, at i Danmark var hun en overset outsider, men i USA blev opdageren af Jordens indre kerne anerkendt som »one of us«.
Gletsjere i Nordgrønland skrumper hastigt ind: ‘Vi har aldrig før set isen smelte med en sådan fart’
I Nordgrønland stiger temperaturerne på grund af klimaforandringer langt hurtigere end på resten af kloden.
DEBAT Hvorfor kan man ikke bare skifte elbilernes batterier?
Som ikke-ekspert på elbiler og batteriteknologi, men kommende forbruger af elbiler, er der en ting, der undrer mig såre ved den elbiludvikling, vi ser i disse år. Stort set alle elbiler (såkal…
Nu kan du blive uddannet kvantespecialist i Danmark: Efterspørgslen er eksploderet
Der er solid efterspørgsel efter kvantespecialister blandt andet i it-branchen, så nu reagerer Københavns Universitet, som sammen med DTU har stablet landets første uddannelse i kvantevidenskab på benene.
DTU-forskere vil tæmme ustabilt elnet med fremtidens kvantecomputer
Ph.d.-projekt på DTU demonstrerer de første beregninger på kvantecomputeres rolle i styringen af et fremtidigt komplekst elnet med mange fluktuerende energikilder.
Storbritannien har godkendt adskillige fossile projekter siden Cop26
På trods af grønne løfter er der næsten 50 projekter med fossile brændstoffer undervejs fra den engelske regering, viser en ny analyse.
Professor Per Bruun Brockhoff ny rektor på IT-Universitetet
DTU-professor Per Bruun Brockhoff tiltræder 1. september som rektor på IT-Universitetet, hvor han indsættes efter Martin Zachariasen, der forlod stillingen ved årets indgang.
Nanopartikel med ‘stealth’-funktion sniger medicin gennem kroppen
At få lægemiddelstoffer gennem kroppens snævre kar og uden om angribende immunceller er en svær kemisk manøvre. DTU-forsker har udviklet en metode.
Metan fra motorer: Naturgas er en større klimasynder end først antaget
Vi har idealiseret billede af naturgas som overgangsteknologi fra olie til VE, skriver PhD kandidat, der har forsket i fænomenet.