SYNSPUNKT Afgifter og gamle regler sender gods fra tog til lastbiler
Mens vi udvikler jernbanen til at blive en del af fremtidens bæredygtige transport, bliver jernbanegods rangeret ind på et sidespor. Ikke mindre end 90 pct. af det indenlandske gods flyttes på l…
PODCAST: Hvorfor blev Concorden aldrig nogen kommerciel succes?
Flyrejser ved overlydshastighed var et overstået kapitel, da Concorden landede i 2003. I ugens Transformator kan du bl.a. høre historien om det banebrydende fly, og om hvordan man laver den mest medrivende lyd til computerspil.
Kan din chef være et stykke kode? Hos Wolt bliver opgaverne fordelt via en algoritme
Interview: Hos takeaway-appen Wolt bliver en stor del kurerens arbejdsopgaver ofte fordelt via et stykke kode udviklet i Finland. Algoritmen har enorm stor betydning for den enkelt ansatte, lyder det fra Wolts danske driftschef, Olivier Hollesen, der mener, at en algoritme kan træffe bedre og mere fair beslutninger end et menneske.
Der er lagt op til et utraditionelt Apple-event: Her er den nye enhed, vi forventer at blive blæst bagover af
Det tyder på at Apple vil løfte sløret for mere end bare en masse ny software ved årets WWDC-udviklermesse.
Bagsiden: Det må være et induktionsapparat – muligvis til kvaksalveri
Susanne Larsens dims får flertallet til at råbe »induktionsapparat« i kor, så det antager vi, at det er. Og det kan åbenbart både bruges mod gigt og til at tjene penge i fysiktimen.
Værd at Vide Natrium og kalium tager kampen op med lithium
Gennem mange år har forskerne undersøgt alternativer til lithium-ion-batterier. Kalium og ikke mindst natrium er de mest oplagte muligheder.
Nasa kaster rum-håndklædet i ringen: Opgiver efter 14 års arbejde at udvikle en månedragt
Nasas månedragter skal udvikles af private. To firmaer får opgaven: En gammel rotte og en joker.
Ugens debat: Viden og satire
DR narrede førende eksperter ved at lade en fupjournalist interviewe dem om deres speciale. I virkeligheden var det forskernes argeste modstandere, der stillede spørgsmålene, uden at DR oplyste om det. Nu vil de medvirkende have fjernet programmerne, mens DR afviser. Læserne på ing.dk var stort set uden undtagelse på de medvirkende forskeres side, mens DR fik knubbede ord med på vejen.
Microsoft skrotter hel række af funktionerne i Excel
Microsoft fjerner snart flere funktioner i Excel, som ikke er en del af selskabets fremtidige planer.
IEA-direktør: ‘Sommeren kan føre værre energikrise end 1970'erne med sig’
Når amerikanerne sætter sig i bilen og kører på sommerferie, kommer efterspørgslen på brændstof til at stige betydeligt. Priserne i USA såvel som Europa vil stige.
Danmark har brug for flere it-elefanter, ikke unicorns
Klumme: Mytefortællinger har det med at skabe fabelforretninger, hvor den solide og profitable forretning skubbes i baggrunden til fordel for en yderst aggressiv vækststrategi. Jeg foreslår, at vi i stedet bruger elefanter som en smuk og stærk metafor for den type virksomheder, som danske iværksættere bør stræbe efter at skabe i fremtiden.
Kunderne ser en lys fremtid og stærk ledelse hos Atea – men raser over leveringstider
Computerworld Image 2022: Sidste år tydede det på, at kunderne havde tilgivet Atea, som gik frem i Computerworlds imageundersøgelse. Denne gang sidder selskabet fast på samme placering. Stagnationen skyldes, at kunderne i stigende grad er blevet utilfredse med leveringstiderne.
Fremtidens SMR'er producerer mere radioaktivt affald end konventionel atomkraft
Et nyt studie bringer dårligt nyt om små modulære reaktorer, også kaldet SMR’er, som fortalere har udråbt som atomkraftens nye ansigt.
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Forsker: AI kan gøre computerspil mere personlige, hvis udviklerne slipper kontrollen | Version2
I fremtiden kan computerspil få indhold, der er skræddersyet til den enkelte spiller, hvis spiludviklerne tør slippe deres data og deres kreative kontrol, mener ekspert.