Ugens debat: Viden og satire
DR narrede førende eksperter ved at lade en fupjournalist interviewe dem om deres speciale. I virkeligheden var det forskernes argeste modstandere, der stillede spørgsmålene, uden at DR oplyste om det. Nu vil de medvirkende have fjernet programmerne, mens DR afviser. Læserne på ing.dk var stort set uden undtagelse på de medvirkende forskeres side, mens DR fik knubbede ord med på vejen.
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
SYNSPUNKT Det er på tide, at vi fortæller jer, hvordan det står til på universiteterne
Kære partiledere samt forskningspolitiske ordførere fra alle Folketingets partier: Det er på tide, at vi fortæller jer, hvordan det står til på universiteterne, og hvilke vilkår idéudvikli…
NIS2 kommer - og det er på tide at komme i gang med forberedelserne: Her kan du begynde
Klumme: NIS2-direktivet er på vej. Hvis man danner sig et overblik over kravene på tværs af de forskellige lovgivninger og andre eksterne krav, vil man se, at ganske få tiltag faktisk kan hjælpe alle organisationer et langt stykke ad vejen mod compliance med mange forskellige lovkrav. Her kommer mine råd til at komme godt på vej.
SYNSPUNKT Afgifter og gamle regler sender gods fra tog til lastbiler
Mens vi udvikler jernbanen til at blive en del af fremtidens bæredygtige transport, bliver jernbanegods rangeret ind på et sidespor. Ikke mindre end 90 pct. af det indenlandske gods flyttes på l…
PODCAST: Hvorfor blev Concorden aldrig nogen kommerciel succes?
Flyrejser ved overlydshastighed var et overstået kapitel, da Concorden landede i 2003. I ugens Transformator kan du bl.a. høre historien om det banebrydende fly, og om hvordan man laver den mest medrivende lyd til computerspil.
Forskere tvinges på kompromis: ‘Vi ser jævnligt sager, der afslører pres på forskningsfriheden’
I ny bog skitserer forskere et dansk forskningsmiljø under pres. Forsknings- og ytringsfriheden er truet, og en årsag er kampen med de private konsulenthuse.
Morgen-briefing: Kunder hos Telia og TDC kan igen ringe 1813 / Youtube og andre platforme gøres ansvarlige for ophavsretlige krænkelser / Nordjysk it-virksomhed fortager opkøb
Kunder hos Telia og TDC kan igen ringe 1813. Youtube og andre platforme gøres ansvarlige for ophavsretlige krænkelser. Jan Elbæk har sat sig i bestyrelsen hos tidligere konkurrent. Nordjysk it-virksomhed fortager opkøb. Amazon lukker for e-bogbutik i Kina.
Spørg Fagfolket: Hvorfor får sukker mit gær til at blive flydende?
En læser har et trick med at tilsætte sukker til gær i stedet for vand. Men hvorfor smelter gæren af sukkeret? Det svarer to forskere i Smag for Livet samt gærfabrikkerne på.
Værd at Vide Natrium og kalium tager kampen op med lithium
Gennem mange år har forskerne undersøgt alternativer til lithium-ion-batterier. Kalium og ikke mindst natrium er de mest oplagte muligheder.
Microsoft skrotter hel række af funktionerne i Excel
Microsoft fjerner snart flere funktioner i Excel, som ikke er en del af selskabets fremtidige planer.
Skotland forbyder al udenlandsk engangsplast
Skotland har indført nye regler, der forbyder forretninger fra at have engangsartikler som bestik og tallerkener af plast.
Danmark har brug for flere it-elefanter, ikke unicorns
Klumme: Mytefortællinger har det med at skabe fabelforretninger, hvor den solide og profitable forretning skubbes i baggrunden til fordel for en yderst aggressiv vækststrategi. Jeg foreslår, at vi i stedet bruger elefanter som en smuk og stærk metafor for den type virksomheder, som danske iværksættere bør stræbe efter at skabe i fremtiden.
Kunderne ser en lys fremtid og stærk ledelse hos Atea – men raser over leveringstider
Computerworld Image 2022: Sidste år tydede det på, at kunderne havde tilgivet Atea, som gik frem i Computerworlds imageundersøgelse. Denne gang sidder selskabet fast på samme placering. Stagnationen skyldes, at kunderne i stigende grad er blevet utilfredse med leveringstiderne.
KODA: Næsten alle danskere betaler for videostreaming. Kun lidt mere end halvdelen betaler for musikstreaming - recordere.dk
Ny undersøgelse viser, at Danmark er det eneste nordiske land, som på to år ikke har oplevet en betydelig fremgang i antallet af betalende musikstreamingabonnenter.