RUC styrker forskning i digitalisering og velfærd | Version2
Med to professorater på Institut for Mennesker og Teknologi ved Roskilde Universitet styrker universitetet forskningen i digitalisering og velfærd.
Ekstremregn og -temperaturer samt tørke: Risici ved global opvarmning kan reduceres
Floder tørrer ud, temperaturer når rekordniveauer og ekstremregn truer byer. Flere af naturfænomenerne er farlige for mennesker, men vi kan reducere risici ved at holde den globale opvarmning på 1,5 grader C, viser ny forskning.
Tysk PtX-forsker: »svært at retfærdiggøre mange flere forskningspenge« til teknologien
PtX er et af de mest hypede begreber for tiden. Men forskere og virksomheder kæmper med at finde de rigtige teknologiske løsninger – både når det gælder fremstilling og brug af PtX.
Youtube får kritik for at fjerne våben-videoer for langsomt efter skyderi i Field’s
Den formodede gerningsmand uploadede videoer, hvor han poserede med våben inden skyderiet i Fields.
Danske gas-kunder skal betale en milliard for rør til sukkerfabrikker: Men nyt regnestykke gør beslutningen ”tudetosset”
Støttepartier vil have 115 kilometer lang gasledning til Lolland og Falster sat på pause.
Ny robot tager slæbet på slagteriet
Slagteriarbejde har længe været blandt de mest nedslidende jobs. En ny robot udviklet af Danish Crown bruger maskinlæring til at aflaste slagteriarbejdere med de tungeste arbejdsopgaver
Jordbakterie generer triangulær molekyle, der kan bruges til jetbrændstof
Bakterien streptomyces, der findes i jord, producerer et triangulært molekyle, der kan bruges til at producere jetbrændstof. Det viser ny forskning ledt af DTU-forsker.
PODCAST: Fra hulkort til mikrochip – tag med Transformator på guidet tur i datahistorien
Med en brummen som et fly, der varmer op til start og en lystig bippen fra højttaleren kommer der liv i minidatamaten RC3600, da Transformator besøger Datamuseet i Hedehusene. Amatørdataarkæolog Poul-Henning Kamp er vores guide.
Storbritannien bygger en FORUM-satellit til at måle drivhuseffekten
Airbus har indgået kontrakt med Det Europæiske Rumagentur om at bygge en satellit, der kan overvåge infrarød stråling og give et større indsigt i drivhuseffekten.
Mere end et modeord: Nu bliver kvantefysikerne bedt om at levere – er de klar?
En ny national kvantestrategi er på vej. Det øger forventningerne til, hvad forskningen kan bidrage med.
Ny udgave af børneavisen Techie
En spritny udgave af avisen Techie, der skal inspirere børn til at interessere sig for teknologi og naturvidenskab, er klar fra trykken. Avisen er udgivet af Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten og kommer i år med ud til alle Ingeniørens abonnenter.
En af Danmarks ‘bærende søjler’ inden for digitalisering skal udskiftes efter 15 år
Digtialiseringsstyrelsen gør klar til at udskifte en af de ‘bærende søjler’ i det digitale Danmark efter 15 års aktiv tjeneste.
Nasa sender for første gang en raket fra et kommercielt rumcenter udenfor USA
Nasa har sendt den første raket fra en kommercielt australske Arnhem Space Center, ASC. Det er centeret første lancering og Nasas første kommercielle opsendelse udenfor USA.
Digitaliseringssstyrelsen raser: Nets skal levere ‘grundig redegørelse’ om ‘dybt utilfredsstillende’ nedbrud
Digitaliseringsstyrelsen er godt gal i skralden over det store nedbrud, der har lagt NemID ned siden tirsdag i sidste uge. Styrelsen kræver en ‘grundig redegørelse’ på bordet.
»Ser med største alvorlighed på nedbruddet«: Digitaliseringsstyrelsen forlanger »grundig redegørelse« for NemID-nedbrud | Version2
Efter flere dages nedbrud meddeler Nets, at NemID igen er i normal drift, og dermed skal forløbet omkring nedbruddet nu undersøges grundigt, kræver Digitaliseringsstyrelsen.