Danske ingeniører genopbygger forskningsstation på Sydpolen
Rambøll står i spidsen for at ombygge og opgradere den nedslidte internationale forskningsstation Rothera, så den atter kan måle sig med de bedste.
LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lyset
Stoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
PODCAST Sådan åbner man døren til tusindvis af boliger med et rejsekort
Selv helt nye boliger er udstyret med et forældet digitalt låsesystem, der blev hacket for 14 år siden. I ugens Transformator kan du høre, hvor let vi kunne låse os ind. Vi taler også om selvkørende biler, som i den grad hænger i bremsen.
Vismænd anbefaler CO2-skat på dansk landbrug snarest muligt: Sådan kan den se ud
Danmark bør gøre som i New Zealand, der er på vej med verdens første klimaafgift på landbruget.
Ørkenens gåde er løst: Namibias mystiske cirkler har forvirret forskere i årevis
Millioner af cirkler i Namibias ørken har ført til et hav af mærkværdige teorier. Ingen af dem passede, viser tysk forskning.
Ikke set før: Efterårets temperatur på Indlandsisen har været op mod ni grader over normalen
“Højst usædvanlige” temperaturer målt på Grønlands højeste målestation.
PODCAST Vi jagter mørklagte skibe i Østersøen
Ugens Transformator står til søs. DTU er i gang med at opbygge et ‘forbryderalbum’ over skibe, der er kendt for at slukke deres AIS-transponder ligesom de to mørklagte skibe, der blev observeret i Østersøen, kort før Nord Stream 2 blev sprængt.
Tiende forskningsminister på posten siden 2010: Rektor for DTU sætter lid til Egelunds erhvervserfaring
Moderaterne har hentet tidligere LA-folketingsvalgte Christina Egelund ind til at besidde posten som uddannelses- og forskningsminister.
Årets it-projektleder bygger bro mellem forskning og forretning | Version2
Årets it-projektleder ser sig selv som en brobygger mellem det kommercielle og det videnskabelige. Han mener, at dyb faglig forståelse er en forudsætning for god projektledelse.
PODCAST Ingeniør halverer varmeregningen med hjemmebygget varmepumpe
I disse kolde tider ville det lune i økonomien med et varmepumpesystem, der kan bruge strømmen når den er billig, gemme på varmen og bruge den, når elprisen topper. Sådan et har Poul Erik Kristensen bygget. Hør om det i ugens Transformator.
Europas næstmest kraftfulde supercomputer indviet
Det er en af verdens kraftigste supercomputer, som skal bruge til eksperimentel forskning inden for klima og sundhed.
PODCAST Derfor forvirrer dansk arbejdskultur udenlandske kolleger
En coachende chef bliver betragtet som uvidende. En CEO i cowboybukser chokerer. Og et ja kan betyde hvad som helst. Ugens Transformator handler om, hvorfor vi danskere er så svære at arbejde sammen med for udlændinge.
Strudsen i centrum af ny klimaforskning
Et hold forskere skal de næste fem år nærstudere strudse for at undersøge store dyrs tilpasning i et fremtidigt mere omskifteligt klima.
Dansk forskning går imod 30 år gammelt paradigme: Skove betyder meget lidt for klimaet
CO2-indholdet i atmosfæren lå ikke meget højere, før verdens første skove voksede på Jorden, end det gør i dag. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet.
PODCAST Jens Ramskov gennemgår årets vigtigste forskningsresultater
Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. I ugens Transformator fortæller Ingeniørens videnskabsjournalist om vinderen og de fire ‘runner-ups’.