Mystiske objekter og sorte huller: Her er fire banebrydende rum-opdagelser fra 2010’erne2010'erne bød blandt andet på billeder af et sort hul, et interstellart besøg og bølger i tiden.
Spørg Fagfolket: Hvordan påvirker rotationen Jordens form?En læser har læst, at Jorden ikke er helt rund. Passer det? Ja, det er rigtigt nok, forsikrer lektor fra Aarhus Universitet.
‘Lykke’ eller 'Muspelheim’?: Hvad skal Danmarks exo-planet hedde?Du kan være med til at navngive et exoplanetsystem, som dansk professor var med til at opdage. Vælg mellem fem sæt navne til planet og stjerne.
Hubble spotter ny måne i kredsløb om iskæmpen NeptunDen nye måne Hippocamp bringer planetens antal af måner op på 14. Der kommer nok flere til, siger forsker.
Danmark dominerer rummet: Her er fem store missioner med dansk deltagelseDanmark er det land i verden, der har mest udstyr med ombord på flest rummissioner.
Spørg Fagfolket: Ville man være højere hvis man boede på Jupiter?En læser diskuterer tyngdekraftens påvirkning på planeterne med sin kone. Lektor på Aarhus Universitet afgør dysten.
Uforklarlig kraft i vores solsystem: Forskere på sporet af den mystiske “Planet 9”Der er muligvis en niende planet i vores solsystem. Nu har en dværgplanet med et underligt kredsløb sendt forskere på sporet.
Spørg Scientariet: Hvad er forskellen på en planet og en stjerne?Hvordan er det med fusion, faste kerner, stjerner og planeter? Lektor på Aarhus Universitet hjælper med en definition.