Her er universiteternes plan for udflytningen af STEM-uddannelserne
Universiteterne har i høj grad prioriteret de to studieområder ‘tech’ og ‘science’ i deres udspil til udflytning og nedlukning af studiepladser.
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytning
Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
Giftgas og a-bomber førte til grundforskningens syndefald
Grundforskningen vil altid være, og har aldrig været uskyldsren, lyder det fra historiker på Niels Bohr Institutet, der hjælper os gennem fortællingen om grundforskningens tumultariske liv gennem tiderne.
Nye togvogne til Hamborg bliver forsinket: »Det er meget beklageligt«
Covid-19 får skylden for en forsinkelse af de spanske Talgo-vognsæt, der er nødvendige for eldrift på jernbanen mellem Hamborg og København/Aarhus. IC3 skal dække ind.
Flysikkerhedsrapport slår fast: Antallet af fuglekollisioner gik op under corona
Selv om det samlede antal birdstrikes i 2020 var mindre end året før, faldt det på ingen måde lige så meget som flytrafikken. Gæs er blandt problemerne.
Pfizer-vaccine ser ud til at give delvis beskyttelse mod omikron
Ekspert er fortrøstningsfuld, hvad angår vaccinen-beskyttelse mod den nye variant.
Ekstra millioner i basismidler er ikke mere end en »god begyndelse«
Trecifret millionbeløb skal over de kommende fire år dæmme op for historisk skæv fordeling af basismidler til universiteter. Forsøg på afbureaukratisering modtages med større ros.
Techtopia #215: Nu skal Danmark på AI-landkortet
Et nyt pionercenter for forskning i kunstig intelligens åbner i København. Målet er at positionere Danmark i det internationale kapløb om lederskab inden for AI.
KEA lancerer ny bachelor-uddannelse i it-arkitektur
It-arkitekter skal være moderne softwareudviklere med en sund balance mellem problem-domænet og løsnings-domænet. Den balance har ikke nødvendigvis været til stede i andre uddannelser, mener erhvervsakademiet.
De største danske atleter bliver hyldet i barndomsklubberne - og du kan være med
Find en begivenhed nær dig, hvor du kan komme til træning i legendernes første klubber.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Penge til nye ideer: Kan man lære noget uden en hjerne - eller lave brint i en mikrobølgeovn?
Villum Fonden har uddelt 100 mio. til 51 forskere, hvor ideen er konge.
PODCAST: Skal de transeuropæiske tog på skinner igen?
Ugens Transformator handler om tog og skinner. Hvis toget skal være et grønt alternativ til flytrafikken, kunne det være anledningen til at genindføre det sagnomspundne netværk Trans Europ Express. Men vi runder også fremtiden for de danske baner, letbaner kontra BRT og brint kontra eltog.
Politikere er enige om fremtidens jernbane: Men Kattegat-forbindelse spøger i kulissen
Fremtiden for jernbanen i Danmark er uafklaret, så længe politikerne holder liv i en mulig ny vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat.