LEDER Grønne certifikater er blår i øjnene på os og bringer klimakampen i fare
Thise Mejeri på halvøen Salling i Limfjorden overvejer at opføre et solcelleanlæg og en vindmølle for at sikre bæredygtig strøm til en fremtidig produktion med varmepumper og el-kedler fremf…
Dagbog fra COP27: Klimaviden skal bygges ind i uddannelserne
Klimakrisen er nærmest afgrundsdyb, men på det igangværende COP27-topmøde er der alligevel er vis afklarethed. De mange detaljer i Paris-aftalen, der skulle forhandles på plads, er nemlig ved…
Zulikha mistede sin søn, da flodbølgen ramte Pakistan. Hun håber, at hans lig vil dukke op, når vandet trækker sig
Der er altid penge til krig - så har der også bare at være penge til at redde menneskeheden, siger en af hovedpersonerne på årets klimatopmøde.
SYNSPUNKT Moderaterne: Vi løser et klimaproblem ved at forbrænde affald
Vi står i den største energikrise siden de store oliekriser i 1973 og 1979. Inflationen brager i vejret, og renterne følger med. Det kan mærkes. Vi har derfor brug for tiltag, der kan holde var…
SYNSPUNKT Økonomien i omstridt gasledning vakler igen
Sidste uge kunne klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) meddele, at prisen på gasledningen til Lolland-Falster endnu en gang er steget, så den nu nærmer sig halvanden milliard….
SYNSPUNKT CCS kan bidrage med fem millioner ton reduktioner i 2030 - med de rette valg
Australsk tænketank advarer brug af CCS på baggrund af nogle af de største CCS-projekter. Anvendelse af teknologien skal prioriteres til få udvalgte CO2-kilder.
Alternativer duer ikke: Norges forsvar får dispensation til at bruge plastskeer
Norges forsvar bliver nu undtaget forbuddet mod brug af plastbestik, da deres søgen efter et alternativ til det ikke har båret frugt.
Leder: GDPR-fumleri og småbøder gør loven ligegyldig
Kampen for bedre beskyttelse af europæiske borgeres persondata nærmer sig en vigtig mærkedag. Om to uger er det fire år siden, at GDPR trådte i kraft og for alvor satte databeskyttelse på dag…
I gang i hele Europa: 7 milliard-projekter om klimavenlige emissionsteknologier
Fælles for dem er, at de fokuserer på lavemissionsteknologier indenfor biobrændstoffer, brint, stål, cement, kemikalier og kulstofopsamling.
Verdens atomvagthund er bekymret: vil rejse til Tjernobyl og sikre anlæg
Ifølge generaldirektøren for Det internationale Atomenergiagentur beror det på held, at der endnu ikke er set alvorligere konsekvenser af den russiske invasion af Ukraine. Nu vil han rejse til landet for at kontrollere og understøtte den nukleare sikkerhed i Ukraine.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Fagligt talt: Fiskeriet smider årligt tonsvis af plastikaffald i havet
Denne Fagligt talt er skrevet af Eva Maria Pedersen, specialkonsulent, DTU Aqua Finn Larsen, seniorforsker, DTU Aqua og Henrik Gislason, professor emeritus, DTU Aqua Går man langs stranden,…
Ny GEUS-rapport: Her kan vi begrave dansk atomaffald 500 meter under Jorden
Nye geologiske studier viser at et slutdepot for radioaktivt affald kan placeres mange steder i Danmark. Nu skal to lokaliteter udpeges, som skal undersøges med boringer. Senest i 2073 skal slutdepotet tages i brug.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Klimarådet til regeringen: Sæt afgiften på diesel op nu
Danmark tjener godt på grænsehandel med diesel til lastbiler. Det skal stoppe, mener Klimarådet.