Rester af medicin, koffein og nikotin forurener store dele af verdens floder
Over 25 procent af undersøgte floder i nyt studie indeholder så meget koffein, nikotin eller affald fra medicin, at det udgør risiko for vandøkologien eller forstærker antimikrobiel resistens.
Minister overrumplet af hård akraft-debat: Her er hans tre spørgsmål til kritikerne
I en ophedet debat bliver Dan Jørgensen kaldt dum, pinlig, idiotisk og uintelligent, fordi han er imod A-kraft i Danmark. »A-krafttilhængere føler sig overlegne,« lyder det. Vi åbner muligheden for at give ministeren et svar.
Tag med til schweizisk tyngdekraftbatteri: Lagrer energi med kran og betonklodser
En seksarmet kran, tyngdekraften og 35 ton tunge betonblokke er kernen i Energy Vaults system til energilagring. Ingeniøren besøgte virksomhedens testfacilitet i Schweiz.
Ny GEUS-rapport: Her kan vi begrave dansk atomaffald 500 meter under Jorden
Nye geologiske studier viser at et slutdepot for radioaktivt affald kan placeres mange steder i Danmark. Nu skal to lokaliteter udpeges, som skal undersøges med boringer. Senest i 2073 skal slutdepotet tages i brug.
Trods 10 års kamp: Danskere er europamestre i at producere affald
Mens resten af Skandinavien og flere større europæiske lande har formået delvist at frakoble økonomisk vækst fra øget affaldsproduktion i private husholdninger, så har de danske initiativer ikke haft nogen målbar effekt. Det viser en ny undersøgelse fra EU’s Miljøagentur.
Danmark er nordisk bundskraber i affaldsforebyggelse
Mens resten af Skandinavien og flere større europæiske lande har formået delvist at frakoble økonomisk vækst fra øget affaldsproduktion i private husholdninger, så har de danske initiativer ikke haft nogen målbar effekt. Det viser en ny undersøgelse fra EU’s Miljøagentur.
Wermelins hovedpine: Udskyder beslutning om tekstilaffald
Kommunerne må se langt efter at få en konkret dato for, hvornår de skal begynde at sortere tekstilaffald
Russisk nedskydning af satellit forværrer problem: ‘Rumskrot truer vores samfund’
Rumskrot i kredsløb om Jorden kan ødelægge vores adgang til internet og GPS.
Dansk miljøderoute: Genbrug af flasker næsten forsvundet
I Københavns Kommune indsamles der stadig hele flasker som sorteres, skylles og genbruges, men i resten af landet er denne mest miljøvenlige affaldshåndtering væk.
Ugens debat: Hvordan kan vi genanvende husholdningernes glas bedre?
Meget af det glas, der sendes til genanvendelse fra især husholdningernes affaldssortering, kan ikke bruges til ny emballage. Sorteringen fungerer for dårligt, og det problem havde læserne på ing.dk flere løsninger på.
Flybase i Alaska skal afprøve første mikroreaktor
En mikroreaktor på højst 5 MW skal agere pilotprojekt for en løsning, som skal sikre amerikanske militærbaser mod strømafbrydelser, naturfænomener og cybersikkerhedstrusler.
Unge på klimatopmødet: Husk at vi bliver verdens ledere en dag
Masser af unge fra hele verden er med til topmødet i Glasgow. Vi har mødt fire, der kommer fra nogle af de mest klimaudsatte områder.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Ugens debat: Affaldsgebyrer stiger – men gør gennemsnittet også?
Borgernes affaldsgebyrer vil i snit højst vokse med 55 kr. Den melding fra miljøministeren er for nylig bakket op af klimaministeren, på trods af at flere kommuner har meldt langt større stigninger ud. Læserne på ing.dk fæstner sig mest ved de stigende gebyrer og tvivler på det lovede gennemsnit.
Betonblokke skal lagre solenergi til produktion af flybrændstof
Virksomhederne Energy Vault og DG Fuels indgår nu et samarbejde om i alt 1,6 GWh lagringskapacitet i form af betonblokke, der løftes og sænkes. Første projekt på 500 MWh skal bygges i 2022.