Undersøgelse af asteroide fra Hayabusa-2: Verdenshavene stammer måske fra rummet
Japanske og internationale forskere har nu analyseret stykker af asteroiden Ryugu, og fundet frem til at den både indeholder tegn på vand og livets byggesten.
Kontroversiel opfinder: »Mine drænrør virker altid«
Interview: Transportministeren har åbnet for nye forsøg med de omstridte drænrør, som opfinderen Poul Jakobsen over hele verden graver ned for at redde sandstrande. Ingeniøren har spurgt Poul Jakobsen, hvorfor han ignorerer rapporter, der kalder rørene virkningsløse og kun accepterer egne rapporter som videnskab.
Nasa sender for første gang en raket fra et kommercielt rumcenter udenfor USA
Nasa har sendt den første raket fra en kommercielt australske Arnhem Space Center, ASC. Det er centeret første lancering og Nasas første kommercielle opsendelse udenfor USA.
Plast som måltid: Superorme kan nedbryde polystyren
Forskning viser, at indvoldene i larver af arten Zophobas morio indeholder enzymer, der kan nedbryde plast.
Værd at Vide Natrium og kalium tager kampen op med lithium
Gennem mange år har forskerne undersøgt alternativer til lithium-ion-batterier. Kalium og ikke mindst natrium er de mest oplagte muligheder.
Elbilproduktionen kommer ikke til at mangle vigtige batteri-metaller i nærmeste fremtid
Men industrien såvel som EU bør skride til handling, for Europa er sårbar overfor forsyningspresset.
Nu åbner BritBox i Danmark - recordere.dk
I december kunne vi fortælle at BritBox som er en streamingtjeneste som ejes af BBC og ITV har skabt var på vej til Danmark. Nu er der sat dato og pris på.
Danmark og Australien lancerer globalt netværk af cyber- og tech-ambassadører fra mere end 20 lande
Med Danmark og Australien i front skal cyber- og tech-ambassadører over hele verden arbejde mod en ansvarlig, demokratisk og tryg teknologisk fremtid i samarbejde med tech-industrien.
Hedebølger over polerne: australsk varme blæser ind over Antarktis
Over de seneste syv dage har målestationer i Arktis og Antarktis vakt ekstraordinær bekymring i det globale polar- og klimaforskningsmiljø. Ekstreme begivenheder som polare hedebølger tyder på, at globale klimaforandringer kan være tættere på worst-case end tidligere antaget.
Ukraines forsvar anvender AI-ansigtsgenkendelse i krigen mod Rusland
Et samarbejde med den amerikanske techvirksomhed Clearview AI skal hjælpe det ukrainske forsvar med at identificere potentielle angribere og de russere, der mister livet i forbindelse med krigen.
Trusler afdækket i ny klimabibel fra FN: 4 måder, klimaforandringerne rammer os på
Selv hvis det lykkes at begrænse temperaturstigningen på kloden til 1,5 grader, vil der ske uoprettelige skader på jorden. Det konkluderer ny FN-rapport.
Blodprøve identificerer risiko for Alzheimers
En nyudviklet blodprøve koster en tiendedel af en hjernescanning.
Portugal udvider litium-produktion trods voldsom lokal modstand
Den portugisiske regering giver grønt lys for udvinding af litium seks nye steder. Det skal sikre råmaterialer til europæiske batterifabrikker og mindre afhængighed af Chile og Kina. De berørte kommuner er i oprør.
Morgen-briefing: Hver anden topleder hopper det ugentlige møde med it-afdelingen over / Nordkorea har stjålet en formue i kryptovaluta for at finansiere landets missilprogrammer
Hver anden topleder hopper det ugentlige møde med it-afdelingen over. Nordkorea har stjålet en formue i kryptovaluta for at finansiere landets misilprogrammer. Regeringen vil forsætte masse-telelogning af danskerne, men teleselskaber kan ikke straffes for at nægte. esla fjerner i al stilhed en kontrolenhed fra sine elbiler til Europa, Kina og Australien.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organer
Stamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.