Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?
AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?
Sort boks skal forhindre operationsfejl på Rigshospitalet: Store datamængder sendes råt til Canada
Rådata fra apparater, kameraer og mikrofoner på københanvnsk operationsstue sendes som et forsøg over Atlanten til behandling af algortimer i Canada med henblik på at optimere arbejdsgange. Men der er styr på beskyttelsen af persondata, understreger forskningsleder.
Debat: Naturvidenskab er også sikkerhedspolitik
Naturvidenskabelig forskning i Danmark har i det seneste år måttet afbryde eller undlade at forlænge samarbejde med kinesiske forskere efter sikkerhedspolitiske og etiske overvejelser. Dette er den nye normal for naturvidenskab, forskning og erhvervsliv.
Dosering af medicin rykker ned på din smartphone
Forskere på Københavns Universitet har udviklet en prototype på en app, der på sigt kan optimere dosering af lægemidler til den enkelte patient samt sikre imod falske produkter. Alt sammen med QR-koder på firkantede tabletter og blockchain.
DIKU-professor afviser problemer med dataetikken i algoritme til at opdage købte opgaver
Et nyt værktøj udviklet på KU bruger maskinlæring til at identificere opgaver, som ikke er skrevet af eleven selv. Det kræver adgang til elevernes opgaver, men DIKU-professor Stephen Alstrup afviser, at der er problemer med dataetikken.
Fremtidens fødevaresikkerhed testes med en kæde af spiselige insekter
Med ny teknologi kan du følge maden på tæt hold - hele vejen fra mark til tallerken.
Data science hos Nets: Undgå sumpen af halvfærdige projekter
Målet er ikke at lave en intellektuel legeplads, men at skabe værdi, fortæller Nets.
Stort spring i regnekraft på DTU og KU: Ny supercomputer har 49.120 CPU-kerner
DTU og Københavns Universitet har købt næste generation af supercomputeren Computerome, der især bruges til beregninger af life science forskning.
Folketinget sender 80 mio. efter forskning i AI, big data, IoT og it-sikkerhed
Alle Folketingets partier er enige om en forskningsaftale på i alt 1.394 til forskning og udvikling i 2019.
Mere end hver 3. danske virksomhed bruger IoT-sensorer
Flere danske virksomheder kobler sensorer på deres produktion og logistik. I den anden ende er 3D-print og brugen af kunstig intelligens stadig ikke særlig udbredt i de danske virksomheder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Kronik: Danmark misser lukrative muligheder i forsvarsteknologi
Henning Heiselberg er ph.d. i fysik, centerleder for Security, DTU Illustration: Privat Trump vil have Nato-landenes forsvarsbudgetter op over 2 pct. af bnp, og det er vel fair, at vi …
Roskilde-kunstnere tracker dig og sælger drinks med datasnyd
Tag med på besøg hos to kunstværker på Roskilde Festival, der begge handler om data og teknologi – og som både er produkter af og kommentarer til teknologien.
Hør ugens podcast om smart cities
I denne specialudgave af Transformator sætter vi fokus på begrebet smart cities. Dag for dag bliver vores byer smartere i form af alt fra overvågning til trafikstyring og ressourcehåndtering understøttet af innovative it-løsninger og big data. Men udviklingen rejser også spørgsmål om datasikkerhed og overvågning.
Politiet om nyt IT-system: »Det bliver et kvantespring ind i et moderne politi«
Politiet har indkøbt et nyt IT-system af Palantir Techologies, som skal samle den big data, som ligger spredt i politiets systemer og som samtidig kan bruges til at forudsige kriminalitet. Selv er politiet meget positive omkring indkøbet, men det møder skepsis fra ekspert.. .