Klimaråd: Kontrollører bør tjekke om byggeri overholder krav til energirenovering
Selv om der i årevis har været energikrav, der skal overholdes ved skift af tag, vinduer og døre, har ingen tjekket om de blev overholdt.
Leder: Lad os nu få tæmmet vandmasserne med klima-kinderæg
Mens regeringen sidder og venter på input fra de såkaldte klimapartnerskaber, før den vil spille ud med den klimahandlingsplan, der skal tvinge vores CO2-udledninger ind i en stærkt nedadgåend…
Gammelt affald fordyrer byggeri på Amager Fælled med 250 mio. kr.
Prisen for håndtering af forurening og ekstraudgifter til fundering på den omdiskuterede grund på Amager Fælled i København bliver langt højere end hidtil forventet.
Flodbølge af høringssvar udsætter VVM-undersøgelse af Lynetteholmen
By & Havn skulle allerede have haft sit kommissorium fra Miljøstyrelsen. Men høringssvar på tilsammen 1.500 sider gør, at det ikke forventes klar foreløbig.
Forskere beskylder arkitekt og rådgiver for greenwashing på Amager Fælled
Nyt byggeri på Amager Fælled vil ifølge arkitekten og de rådgivende ingeniører være med til at øge biodiversiteten. Professor kalder det for grotesk og imod al vores viden om natur.
PODCAST: Nordpolen rykker mod Sibirien. Nyt byggeri på Amager Fælled greenwashes
Den magnetiske nordpol er på vej mod Sibirien. Op mod 500 danskere dør hvert år for tidligt pga. trafikstøj. Nybyggeri på Amager Fælled påstås at øge biodiversiteten. Det er skidt for genbrug, når borgerne skal blande metal, glas og plast i samme spand.
Canadiere finder bly i 4.000 drikkevandsprøver
En stor undersøgelse af drikkevandet i Canada har afsløret for høje niveauer af bly i drikkevandet i 4.000 ud af 12.000 prøver. Der er bly i vandinstallationer i op omkring 500.000 huse.
Branchedirektør: Vi er nødt til at sortere plast, hvis vi skal genanvende mere
Det er i sig selv utilfredsstillende, at under en tredjedel af plasten indsamlet i danske husholdninger genanvendes. Men vi er nødt til at sortere det for at blive bedre, mener direktør for brancheorganisation.
Spørg Fagfolket: Hvorfor anvender vi ikke mere ‘gråt’ spildevand i husholdningerne?
En læser undrer sig over, hvorfor der ikke er en større grad af genbrug af vand inden for hjemmets fire vægge. Hofor fortæller om udfordringerne.
Er global opvarmning overhovedet et problem i Danmark?
Få overblik over, om global opvarmning også har konsekvenser for Danmark.
Vi måler hos beboerne: Metrostøj holder sig inden for grænsen
Ingeniørens støjmålinger fra to lejligheder på Haraldsgade viser, at støjen fra den nye metrostrækning, Cityringen, overholder grænseværdierne.
Vestegnskommuner kræver hastigheden ned på 90 km/t på motorveje
Vejdirektoratet har til stor fortrydelse for Brøndby, Vallensbæk og Hvidovre Kommuner sagt nej til at sænke hastigheden på 11 km indfaldsmotorvej på grund af støj. Nu appellerer de i stedet til den nye regering.
110 naboer har klaget: Københavns nye metro larmer og ryster
Allerede inden metroen åbnede søndag, klagede naboer over støj og vibrationer fra testkørslerne. Ifølge Metroselskabet skyldes det, at der ikke var tid til at slibe skinnerne. Det sker først ved årsskiftet.
Kronik: Træbygninger kan føre til altødelæggende bybrande
Kristian Hertz er professor, og Lars Schiøtt Sørensen, Luisa Giuliani og Frank Markert er lektorer ved DTU Byg. Illustration: Privat I generationer er centrale dele af vore byer hove…
Indeklimaforsker: Vi må leve med mere CO2 indendørs
Når vi renser luften effektivt, skaber vi et alt for tørt indeklima, der gør os modtagelige for sygdomme