Et skridt på vejen til at løse klimakrisen: Dansk opfindelse fjerner CO2 fra biogas
Metoden mindsker den mængde CO2, som biogasanlæg i dag lukker ud.
Rapport: Teknologiudvikling skal speedes op for at bremse klimaforandringer
Det vil kræve en større indsats, hvis de teknologier, der skal bruges for at standse klimaforandringerne, skal komme på markedet i tide, lyder det i rapport fra Det Europæiske Patentkontor og Det Internationale Energiagentur.
Mikrobølge-kedel skal i fremtiden sørge for varme i stuen
Kedlen koster næsten det samme som en traditionel gaskedel i indkøb, men er en smule dyrere i drift.
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu
Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
Amerikansk firma laver kød ud af den blå luft: ‘Teknologien kan blive afgørende i fremtiden’
Ny metode trækker CO2 ud af luften og omdanner det til spiseligt protein.
Tysk havvindmølle skal producere brint på stedet
I et nyt projekt skal to datterselskaber til Siemens udvikle en helt ny havvindmølle, så den kan producere brint direkte i mølletårnet. En fuldskala prototypen skal stå klar inden 2026 og være med til at levere brint til transport og industri.
Nyt dansk PtX-anlæg til ammoniak i Lemvig
Haldor Topsøe, Vestas og Skovgaard Invest skal i fællesskab opføre verdens første industrielle PtX-anlæg til fremstilling af ammoniak. Anlægget skal stå klar i 2022 og forsynes med el fra vindmøller og solceller.
Porsche og Siemens bygger anlæg til syntetisk brændstof
Pilotprojektet Haru Oni forventes at blive verdens første kommercielle produktionsanlæg til syntetisk brændstof i industriel skala .
Uden tilskud: Grønt, dansk brændstof fra solceller og biogasanlæg
Firma udvikler og fremstiller anlæg til produktion af grøn methanol. Kassø kan blive ét af de første steder, hvor ideen bliver ført ud i livet.
World Economic Forum: Alle fly kan flyve på bæredygtige brændstoffer i 2030
Kommunalt affald og restprodukter fra landbruget findes i rigelige mængder til, at der hvert år kan produceres 500 millioner ton bæredygtige flybrændstoffer. Danmark kan blive markedsleder.
Danske forskere i Science: Fastoxid-elektrolyse kan vinde teknologikampen om power-to-x
I en artikel i Science argumenterer danske universitets- og industriforskere ivrigt for, at fastoxid-elektrolyse (SOEC) til omdannelse af vedvarende energi til kemiske brændstoffer er konkurrerende teknologier overlegen.
Ny konverter fra DTU kan gøre opladning af batterier endnu mere effektiv
Forskere fra DTU har udviklet en konverter, som kan øge effektiviteten fra 90 til 97 procent, når energi fra for eksempel solceller skal lagres i batterier eller omdannes til brint via elektrolyse.
I dag tager turen syv måneder: Gamle atomraketter kan gøre Mars-rejse til smuttur
Atomteknologi fra 1960'erne kan erobre rummet. Men det er ikke uden problemer.
Kæmpeanlæg i Storkøbenhavn skal producere 250.000 ton flydende bæredygtige brændstoffer
I et nyt partnerskab går en række store danske virksomheder sammen om at udvikle et konkret produktionsanlæg til fremstilling af bæredygtige brændstoffer. Fuldt udbygget vil det spare atmosfæren for 850.000 ton CO2 årligt.
Airbus og Rolls Royce stopper udviklingen af elektrisk test-fly
To teknologigiganter i luftfarten har besluttet at stoppe deres fælles udviklingsplatform for fremtidens bæredygtige fly. Hver for sig vil de fortsætte med at udvikle teknologi der kan reducerer CO2-belastningen fra fly.