Virksomheder i fælles opråb: Danmark kan blive Power-to-X-frontløber
17 organisationer og virksomheder opfordrer regeringen til at understøtte en ambitiøs indfasning af Power-to-X- teknologier i Danmark
Efter 23 års pause: Nu skal der brændsel i fusionsreaktor
Nyt brændsel skal afgøre om ombygningen af JET-reaktoren i England er vejen frem for fusions-energi.
Forskere om byernes diesel-forbud: Det er ikke specielt ambitiøst
Danmarks fire største byer vil forbyde de ældste dieselbiler i centrum. Men først i 2022 og 2025.
Dansk teknologi forbedrer udvinding af fosfor og kvælstof fra slam
Miljøingeniør fra Aarhus Universitet skal udvinde renere fosfor og bio-råolie fra spildevandsslam og gylle, som kan raffineres til bl.a. flybrændstof. Lykkes det, vil det skabe en business case på flere områder, hvor det hidtil har været svært.
Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner
Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.
Redaktionens favoritter: Hvis der er liv i rummet, hvordan ser det så ud?
Fra Spielbergs E.T. til de kloge aliens i ‘Arrival’ – fremmede rumvæsner besøger jævnligt vores klode, i hvert fald i ly af biografsalens mørke. Science fiction-filmene rejser spørgsmålet: Hvordan ser liv i rummet ud? Vi har spurgt en række rumforskere.
Professor: Indiens raketter er silkebløde at opsende med
Indiens raketter er billige - og bliver vigtige for fremtidens rumfart.
Evaluering: Danmark får fuld valuta for milliard-satsning på energi-udvikling
En ny evaluering af Danmarks væsentligste udviklingsstøtte til grønne energiprojekter, EUDP, viser, at virksomhederne er superglade for ordningen og selv spæder mere i kassen end staten.
Nye legeringers gode egenskaber skyldes tilfældighed
Interessen for legeringer med fem eller flere grundstoffer, såkaldte højentropilegeringer, er eksploderet. Forskere på Københavns Universitet undersøger, hvordan de kan fungere som katalysatorer inden for elektrokemi.
Brint og brændselsceller giver drone 70 minutters flyvetid
Kort flyvetid begrænser anvendeligheden af droner, men nu har et hold britiske virksomheder udviklet en brintdrevet drone, der kan flyve i 70 minutter med fem kilos last. Brændselsceller er for dyre i dag, men vil kunne konkurrere med batterier om tre års tid, vurderer SDU-forsker
Hurtigbåden Flying Foil: Vinger på hurtigbåde er på vej tilbage
Iværksættervirksomheden Flying Foil er overbevist om, at foils under skrogene vil gøre hurtigbåde miljøvenlige.
Nyt projekt skal bygge plast med CO2
DTU og Siemens skal forsøge at føre produktionen af ethylen via CO2-elektrolyse ud af laboratoriet og ind i industrien i nyt projekt. Nu går jagten ind på en katalysator, som muliggør det.
Nyt gennembrud øger metal-luft-batteriers levetid
En oliebarriere mellem anode og elektrolyt kan løse stor udfordring med lovende aluminium-luft-batterier, viser forskere fra MIT.
Kronik: Vi mangler klare brandregler for lithium-ion-batterier
Tim Andersen er seniorspecialist, Rambøll, master i brandsikkerhed Illustration: Rambøll Stadigt flere private huse, boligforeninger og erhvervsvirksomheder bruger lithium-ion-batter…
Dansk forsker gemmer solens varme til om vinteren i en særlig væske
Processen genererer ingen CO2 og væsken kan opbevare varmeenergien i op til 18 år - uden isolering. Teknologien kan måske tages i brug indenfor fem år.