Get the facts straight: Pros and cons of nuclear power in Denmark
The majority of Danish population is now in favour of nuclear power in Denmark—and researchers want to make sure that the debate is based on facts.
Mette, Pape og Ellemann skændes om flyafgift på 13 kroner: Flertal af danskere vil betale langt mere
Danmark har ikke - som sine nabolande - afgift på flyrejser, som er en af de mest klimaskadelige forbrugsvaner.
SYNSPUNKT Raketter kan og skal sendes op fra Danmark
Et lovforslag, der netop har været i høring, vil forbyde private/ikke statslige raketaktiviteter i Danmark. Det kan få betydelige konsekvenser for dansk uddannelse, erhvervsliv og sikkerhed. Det…
Flydende ‘blad’ skaber brændstof ud af vand og sol
Sådanne blade kan i fremtiden producere brændstof til fjernt beliggende øer og overdække kunst-vandingskanaler.
Ekstremregn og -temperaturer samt tørke: Risici ved global opvarmning kan reduceres
Floder tørrer ud, temperaturer når rekordniveauer og ekstremregn truer byer. Flere af naturfænomenerne er farlige for mennesker, men vi kan reducere risici ved at holde den globale opvarmning på 1,5 grader C, viser ny forskning.
Britiske ingeniører: Lav betongulvet buet og spar 75 procent materialer
Britisk forskergruppe demonstrerer buet betondæk, der kræver 75 procent mindre materiale end flade betondæk. Og så kan det tilmed skilles ad og genbruges.
Amerikanske stater lukkede atomkraftværker - nu stiger CO2-udledningen
Nogle forskere ser med bekymring på lukningen af tre atomkraftværker. Andre påpeger, at det ikke gav økonomisk mening at holde hånden under kraftværkerne, som var plagede af driftsproblemer.
Elbiler kan med bare et års kørsel kompensere høj udledning fra selve fremstillingen
Der udledes mere CO2 ved produktion af elbiler end benzinbiler. Men der kan allerede inden for et år kompenseres for den udledning.
Spørg Fagfolket: Hvorfor står vindmøllerne stille i stormen?
En læser undrer sig over, hvorfor vindmøllerne knap bevæger sig, når det stormer udenfor. Det er der en helt simpel forklaring på, fortæller vindmøllepionér Henrik Stiesdal.
DAGBOG FRA COP26: Et virvar af klimaaktivisme kalder på handling
Glasgows gader er i disse dage et tydeligt bevis på, at klimaaktivismen er kommet for at blive. Både fredag og lørdag demonstrerede titusindvis af aktivister for mindre snak og mere handling. Og…
DAGBOG FRA COP26: Når ingeniører mødes, bliver COPen konkret
COP’en første uge er veloverstået, hvor jeg har tilbragt en del timer med ingeniører fra mange lande. Ingeniører, der på mange forskellige måder arbejder med klimaløsninger. Torsdag var je…
DAGBOG FRA COP26: Fagbevægelsen skal holde øje med, om lederne så også holder, hvad de lover
Da verdens ledere mødtes i Glasgow i mandags, var overskriften for deres møde ”Action and Solidarity Debate”. Alle COP-møder begynder ved, at lederne sætter dagsordenen og herefter fortsæt…
DAGBOG FRA COP26: Skuffende at klimafinanciering ikke har nået løftet fra Bella Centret i 2009
Klimafinansiering til fattige lande var dagens tema i går her i Glasgow. Der har de første dage været opmærksomhed på det løfte, som blev i COP15 i 2009 - hvor de rige lande lovede at nå 100…
Nu rejser bosserne hjem fra Glasgow: Det skete på klimatopmødets første dage
Leonardo DiCaprio dukkede pludselig op, da 80 lande i dag lovede at skære ned på deres udslip af metan.
300 meter forskningsskib med egen atomreaktor
Ekstremt rige skal inviteres med på verdens største forskningsskib, der både skal huse laboratorier, luksus-suiter og en smeltesalt-atomreaktor. Idemanden bag håber, at være klar til afgang inden 2030.