Europas næstmest kraftfulde supercomputer indviet
Det er en af verdens kraftigste supercomputer, som skal bruge til eksperimentel forskning inden for klima og sundhed.
Kunstig intelligens finder nye smarte måder til matrix-multiplikation
Der findes mere effektive metoder til matrixmultiplikation end dem, man lærer i skolen. AI-program har fundet endnu bedre metoder end de, som i dag benyttes i computere.
Tre fysikere får endelig Nobelprisen: De banede vejen for kvantecomputeren
På Ingeniøren har vi flere gange spået, at de tre fysikere, hvis arbejde er grundlaget for kvantecomputere, ville få Nobelprisen.
Værd at Vide: Proteinfoldning, mRNA og noget kvant er årets favoritter til Nobelprisen
Her er Ingeniørens bud på dette års nobelpristagere.
Techtopia #253: Behandling i VR hjælper patienter med skizofreni
Virtual reality kan bruges til andet end computerspil og underholdning, bl.a. til simulationstræning af patienter med auditive hallucinationer.
PODCAST Sådan kan vi indfange og lagre Danmarks CO2-udledning
Det er ikke nok at begrænse vores udslip af CO2, vi er også nødt til at indfange den, lagre den eller bruge den. Hør hvordan i denne uges Transformator, som også handler om, hvorfor Novo Nordisk fonden netop har smidt 1,5 milliarder kroner i udviklingen af en dansk kvantecomputer.
Kunstig intelligens kan lugte lige så godt som mennesker
Google står bag projekt, som får os et skridt nærmere at kunne skabe nye lugte og smage fra bunden.
Blød computer løser opgaver alt efter, hvordan du klemmer på den
Forskerne ser muligheden for at integrere teknologien til robotter og bygninger.
Uanset hvad vi gør: Verdenshavene vil stige med 27 cm
Ny forskning fra GEUS viser, at der med sikkerhed vil smelte cirka 110 billiarder ton is fra Indlandsisen i Grønland, også selvom vi stoppede med at udlede CO2 fra i dag.
Ny forskning afliver myten: Mængden af computerspil påvirker ikke dit mentale helbred | Version2
En undersøgelse blandt næsten 40.000 spillere viser, at kvaliteten af din tid foran skærmen betyder mere for dit mentale helbred end kvantiteten.
PODCAST: Fra hulkort til mikrochip – tag med Transformator på guidet tur i datahistorien
Med en brummen som et fly, der varmer op til start og en lystig bippen fra højttaleren kommer der liv i minidatamaten RC3600, da Transformator besøger Datamuseet i Hedehusene. Amatørdataarkæolog Poul-Henning Kamp er vores guide.
PODCAST: Kunstig intelligens bag nyt parti. Hør historien om Segway
AI-drevet politisk parti vil aktivere de antipolitiske sofavælgere med mærkesager fra alle de ikke-opstillingsberettigede partier. I ugens podcast kan du også høre Segwayens historie, og om hvordan fugle kan bygge så solide reder.
Morgen-briefing: Danmark og USA går sammen i kvantecomputer-samarbejde / I Sverige får man ny supercomputer til kvantecomputer-forskning / Nye Djøf-investeringer skal hjælpe jurister med at finde rundt i loven
Danmark og USA går sammen i kvantecomputer-samarbejde. I Sverige får man ny supercomputer til kvantecomputer-forskning. Nye Djøf-investeringer skal hjælpe jurister med at finde rundt i loven. Halvdelen af de danske virksomheder har mistet overblikken over selskabets svage punkter. Smartphonesalget forventes at falde i 2022.
PODCAST: Hvorfor blev Concorden aldrig nogen kommerciel succes?
Flyrejser ved overlydshastighed var et overstået kapitel, da Concorden landede i 2003. I ugens Transformator kan du bl.a. høre historien om det banebrydende fly, og om hvordan man laver den mest medrivende lyd til computerspil.
USA skruer op for midlerne til kvanteteknologi-forskning som et led i cybersikkerhedsoprustningen
Snart er der endnu flere midler til forskere, der beskæftiger sig med kvanteteknologi i USA. Kvantecomputere bliver nemlig snart de nye våben i den digitale cyberkrig.