Statsministeren og robotterne er på 5G Fynske robotter kan nu via 5G navigere med hjælp fra skyen, og videobilleder af statsministeren ved Folketingets åbning blev sendt samme vej. Dansk 5G er dog mere eksperimenter end funktionelle services.
300 meter forskningsskib med egen atomreaktor Ekstremt rige skal inviteres med på verdens største forskningsskib, der både skal huse laboratorier, luksus-suiter og en smeltesalt-atomreaktor. Idemanden bag håber, at være klar til afgang inden 2030.
Den næste store computerrevolution er tættere på end du tror: 100 studerende fra Niels Bohr Instituttet skal træne med en kvantecomputer Kvantecomputeren synes måske stadig at lyde som det rene science fiction, hvor 0- og 1-taller pludselig kan være både det ene og andet. Men udviklingen går så hurtig, at kvantecomputeren kan blive den næste store computerrevolution inden længe. Sådan lyder det fra lektor Kim Splittorff på Niels Bohr Instituttet, der står i spidsen for et splinternyt kursus, hvor op mod 100 studerende skal træne med IBM Q.
Drømmen om en kvantecomputer i stuen er rykket nærmere Danske forskere har taget et stort skridt på vejen til at lave en kvantecomputer, der kan fungere ved stuetemperatur og ikke behøver at blive frosset ned til det absolutte nulpunkt for at kunne slå nutidens supercomputere af banen.
Magisk vinkel gør grafen superledende og isolerende Schweiziske forskere har fået grafen til at fungere som superleder og isolator lige ved siden af hinanden. Forskerne ser mange muligheder for teknologien såsom MR-scanning eller måske kvantecomputere.
Den topologiske kvantecomputer er måske en uopnåelig drøm Tilbagetrækning af en hollandsk artikel har givet krisestemning omkring forskning i en særlig form for fejltolerante kvantecomputere, hvor også danske forskere er i centrum.