SYNSPUNKT Et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion: CRISPR
Hvis vi skal i mål med ambitionen om at brødføde en støt voksende befolkning i verden med sunde, sikre og bæredygtige fødevarer, kræver det, at vi har mulighed for på forsvarlig vis at brug…
Crispr sat på spidsen: Skal vi bruge gensaksen på fødevarerne?
Nye lempeligere regler for genteknologien Crispr er på vej i EU, men er det en god idé? Og hvordan? Vi har stillet nogle af de spørgsmål, der deler vandene, til seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening Rikke Lundsgaard og formand for Det Etiske Råd Anne-Marie Gerdes.
Mulig afløser for PCR: Billig teknologi kan spore vira på stedet
CRISPR-baseret teknologi til blot 15 amerikanske dollars kan spore RNA- og DNA-sekvenser.
Spørg Fagfolket: Hvor gammelt er mennesket designet til at blive?
En læser vil gerne vide, hvor længe menneskekroppen kan holde. Professor på KU har set på forskningen.
Det mørke internet øger risikoen for biologisk terror
Både FN og USA forbereder sig på biologiske terrorangreb.
Carlsberg og Heineken får indskrænket patent på muteret byg
De to bryggerigiganter har fået begrænset to af deres patenter, efter at grønne organisationer har protesteret mod patentering af planter.
Hør ugens podcast om GMO-fødevarer og super-elcykel
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om genmodificerede fødevarer. Hvor slutter planteforædling, og hvor begynder GMO, efter at planteforskere har fået nye, smarte værktøjer som gensaksen Crispr/Cas9.
Gensaks giver dilemma: Hvor genmodificerede må vores fødevarer blive?
Med genredigeringsteknikker som Crispr/Cas9 kan planteforædlere komme sygdomme i forkøbet med målrettede klip i plantens arvemasse. Men skal det tillades at forebedre vores fødevarer? EU-Domstolen snart tage stilling til.