Vismænd anbefaler CO2-skat på dansk landbrug snarest muligt: Sådan kan den se ud
Danmark bør gøre som i New Zealand, der er på vej med verdens første klimaafgift på landbruget.
LEDER Grønne certifikater er blår i øjnene på os og bringer klimakampen i fare
Thise Mejeri på halvøen Salling i Limfjorden overvejer at opføre et solcelleanlæg og en vindmølle for at sikre bæredygtig strøm til en fremtidig produktion med varmepumper og el-kedler fremf…
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Supermarkeder dropper Danish Crowns selvopfundne klimamærke
Slagterigigants klimamærke på svinekød er ikke længere i danske butikker.
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu
Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…
EU åbner døren på klem for GMO-afgrøder: ’Som forsker er jeg slet ikke bekymret’
Ti genmodificerede afgrøder er for nylig blevet godkendt til brug i Europa.
Kort tid efter kritik: Miljøstyrelsen skærper krav til fluorstoffer i drikkevand
»Men samtidig betyder ændringen, at det bliver akut nødvendigt at afsøge uden for Korsør, hvor der måtte gemme sig PFOS og andre fluorstoffer, som vi førhen har overset eller negligeret,« siger Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU.
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Leder: Aarhus-undersøgelse uden transparens skriger til himlen
Pengene fra Helvede. Et skrapt udtryk, som vi ikke selv har fundet på. Det kommer derimod fra en forsker på Niels Bohr Institutet, som i sidste uge greb ordet på et symposium om interessekonflik…
Undersøgte sig selv efter kødskandale: »Vi er ikke ude på at frikende os selv«
Interview: Aarhus Universitet ser ingen problemer i, at de selv har undersøgt forskningscenters forhold til private samarbejdspartnere efter voldsom kritik af, at landbrugsorganisationer havde mulighed for at påvirke rapport om oksekøds klimapåvirkning.
Danfoss-bossens selskab vil generere strøm af saltvand fra oversvømmet gaslager
Selskabet Saltpower har søgt om tilladelse til at udnytte vandet fra en saltkaverne i et gaslager nord for Viborg til at demonstrere, at osmotisk tryk kan lave grøn strøm. Men de lokale er skeptiske over for at udlede vandet til en beskyttet del af Limfjorden.
Kineserne vil have planter til at vokse hurtigere med elektrisk felt
Kinesiske forskere har taget en over 100 år gammel ide og brugt den til at øge plantes vækst. Men forskere rundt om i verden er skeptiske - også danske.
Redaktionens favoritter: Mademballage af papir og pap er fyldt med miljøgift
En afhandling fra DTU har sporet sundhedsskadelige fluorstoffer i 6 ud af 10 fødevareemballager af pap og papir. Forskere opfordrer forbrugere til at gå uden om produkterne og vil have stofferne forbudt.
Danskeres kroppe forgiftet af dobbelt så meget dioxin som EU anbefaler
EU har sat nye, lavere anbefalinger for indtag af giftstofferne dioxiner og dioxinlignende PCB. Det danske optag er næsten dobbelt så højt som EU’s anbefalinger, og det er sidt nyt for folkesundheden.
Landmanden med det mystiske vand: »Ingen regner mine målinger for noget«
Mød Søren Olsen på Frimandsgaard, der ifølge kommunen er ramt af »strømforurening«. Køerne vil ikke drikke vandet, og hverken kommune, Grander-vand, ekstra jording af malkerobotten eller udskiftning af hejseporten motor har hjulpet.