Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
FN rapport: Stråling fra Fukushima havde ingen sundhedsskadelige konsekvenser
I morgen er det 10 år siden jordskælvet ramte værket. Stråler fra atomkatastrofen i 2011 har ikke direkte kostet menneskeliv.
Fossile brændstoffer slår flere ihjel end rygning og malaria tilsammen
International undersøgelse dokumenterer, at forurening fra kulkraft, diesel- og benzinbiler og andre fossile brændsler var skyld hvert femte dødsfald i 2018.
Forskere: Nej, din intelligente højttaler aflytter dig ikke…hele tiden - recordere.dk
En ny undersøgelse dokumenterer både, at intelligente højttalere ikke foretager konstant aflytning, og at de kan blive aktiveret af populære tv-shows. Hvis du nogensinde har følt dig aflyttet af din Google Home, Amazon Echo eller Apple HomePod, kan du godt slå koldt vand i blodet. Britiske og amerikanske forskere har nu fastslået, at firmaernes forsikringer …
10 politistyrker i EU anvender ansigtsgenkendelse
Fem andre har planer om at introducere teknologien i de kommende år. Kun Spanien og Belgien har forbud mod anvendelsen.
160-året for Darwins bog om evolution: Den skaber stadig hed debat
Bogen ‘Arternes oprindelse’ dannede grundlaget for moderne biologi.
Årets it-konsulent: »Jeg er besat af it-sikkerhed«
David Thejl-Clayton fik trods mangel på kompetencer en unik chance for et job hos JN Data i 2015. I dag er han avanceret til afdelingsleder takket være sin passion for it-sikkerhed.
Kronik: Træbygninger kan føre til altødelæggende bybrande
Kristian Hertz er professor, og Lars Schiøtt Sørensen, Luisa Giuliani og Frank Markert er lektorer ved DTU Byg. Illustration: Privat I generationer er centrale dele af vore byer hove…
Fuptidsskrift får millionbøde af amerikansk domstol
En predatory journal fra Indien får bøde på 50 millioner dollars for at udgive fupforskning, snyde med kvalitetssikringen og svindle sig til anerkendelse ved at misbruge anerkendte forskeres navne.