DTU leder i tarmen efter svar på vores forskellige optag af PFAS
Selv om indtaget af forurenede fødevarer er det samme, kan tarmens bakterier have betydning for, hvor meget vi ophober.
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Ny masteruddannelse: Skab bæredygtige fødevarer uden mavepine
DTU og KU genopliver master i fødevaresikkerhed med fokus på bæredygtig fødevareproduktion.
EU forbyder muligt kræftfremkaldende farvestof i dit fredagsslik
Det hvide farvestof E171 findes blandt andet i skolekridt, snebold og lakridsæg.
Kort tid efter kritik: Miljøstyrelsen skærper krav til fluorstoffer i drikkevand
»Men samtidig betyder ændringen, at det bliver akut nødvendigt at afsøge uden for Korsør, hvor der måtte gemme sig PFOS og andre fluorstoffer, som vi førhen har overset eller negligeret,« siger Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU.
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Den skinbarlige sandhed eller løgn på løgn? Vi har tjekket, om Netflix-dokumentaren Seaspiracy holder vand
Flere af påstandene i dokumentaren er stærkt overdrevne, vurderer danske eksperter.
Danmark får flere flåter: Mange kan smitte med mere end én sygdom
Hvis en flåt smitter dig med flere sygdomme samtidig, kan det øge risikoen for at blive alvorligt syg.
Regeringen sigter efter et udvidet forbud mod flourstoffer
Der kan være yderligere restriktioner på vej mod de sundhedsskadelige fluorerede stoffer, som mange mennesker jævnligt kommer i berøring med i løbet af hverdagens gøremål.
Pesticidkontrol finder tre fødevarer med sundhedsmæssig risiko
DTU’s fødevareinstitut har fundet pesticidrester i kontrollen for årets 1. kvartal. Tre fødevarer udgør en decideret sundhedsmæssig risiko, mens prøverne for fire andre ikke kan udelukkes.
Dansk forsøg i gang: Protein fra lamaer skal erstatte zink i smågrise
Konsortium af danske forskere vil erstatte medicinsk zink med protein, som nænsomt jager sygdomsfremkaldende bakterier ud af tarmen på smågrise under afvænning. Landbruget ser stort potentiale.
DTU Biosustain får trekvart mia. til at udvikle cellefabrikker til fødevarer og kemikalier
DTU Biosustain får kæmpe saltvandsindsprøjtning fra Novo Nordisk Fonden og skal blandt andet gøre bæredygtige fødevarer - herunder køderstatninger - mere appetitlige.
DTU Biosustain får 750 mio. kroner til at rykke produktionen af fødevarer og kemikalier ind i cellefabrikker
DTU Biosustain får kæmpe saltvandsindsprøjtning fra Novo Nordisk Fonden og skal blandt andet gøre bæredygtige fødevarer - herunder køderstatninger - mere appetitlige.
DTU-studerende udvikler grønt alternativ til brændefyret madlavning
Forurening fra madlavning ildsteder dræber hvert år mange mennesker, men en ny teknologi, som DTU-studerende er ved at udvikle, kan måske ændre på det i fremtiden.
De skabte Danmarks industrialisering
Fire af Industriforeningens tidsskifter, der udkom fra 1838 til 1898, er nu med i ingeniørernes digitale danmarkshistorie.