Regionerne kan ikke følge med: Men Danmark har masser af COVID-19-testkapacitet
Både Novo, Lundbeck, Eurofins og DTU er klar til at træde til. En leverandør af testudstyr har tilbudt det kvit og frit til hospitalerne, men får ikke svar.
Bæredygtigt, miljøvenligt og skidesundt: Det er tid til at gå på jagt efter blåmuslinger
Du skal dog være obs på, om der er giftige alger eller spildevand i nærheden.
Landbrug og Fødevarer politianmeldt for at destruere prøver fra svin
Den næststørste importør af dansk svinekød, Kina, vil ikke have kød fra svin med lungesygdommen PRRS. Ifølge Landbrug & Fødevarer er der sket en beklagelig fejl.
Nyt projekt skal reducere CO2-udledning fra fødevareindustrien markant
20 danske fødevarevirksomheder vil over de næste to år demonstrere, hvordan elektrificering af produktionsprocesser kan spare store mængder energi og CO2-udledning
Undersøgte sig selv efter kødskandale: »Vi er ikke ude på at frikende os selv«
Interview: Aarhus Universitet ser ingen problemer i, at de selv har undersøgt forskningscenters forhold til private samarbejdspartnere efter voldsom kritik af, at landbrugsorganisationer havde mulighed for at påvirke rapport om oksekøds klimapåvirkning.
Findes i korn, frugt og grønt: Lovligt sprøjtemiddel er hormonforstyrrende
Det kan skade fosterudviklingen, konkluderer danske forskere.
Fra planteburger til laboratorie-nuggets: Her er din guide til populære kød-alternativer
Salget af kødalternativer boomer, men der er stor forskel på produkterne.
Plastik, truede dyr og kvælende røg: Har du styr på forskellen mellem miljø og klima?
Selv garvede debattører og politikere får ofte rodet miljøet ind i klimadebatten.
Døde dyr og mere antibiotika: Ingen står klar til at godkende landbrugets vacciner fra 1. januar
Landbrug og dyrlæger frygter for konsekvenserne, når de ikke længere kan bestille autovacciner og vacciner fra udlandet, fordi ingen i Danmark kan godkende og distribuere dem.
Antibiotika-forbrug til danske fisk er fordoblet på ét år
Det skyldes formentlig en varm sommer og en dårlig vaccine.
Aarhus Universitet trækker kontroversiel oksekødsrapport tilbage
Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug på Aarhus Universitet trækker sin rapport om klimabelastningen fra oksekød tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder omkring armslængde og uafhængig forskning.
‘Hvis du har lyst, så spis den’: Eksperter stempler ikke frysepizza som ’usund’
I jagten på sundhed kan færdigmad let blive syndebukke. Men så enkelt er det nok slet ikke.
Omstridt insektgift skal nu væk fra danske frugt- og grøntafdelinger
Pesticidet chlorpyrifos, som er fundet på hver tredje citrusfrugt i Danmark, skal helt ud af vagten i Europa. Det mener EU-Kommissionen efter ny risikovurdering fra EFSA. Danske tilbagekaldelser er i gang.
Rapport talte oksekødets CO2-aftryk ned: »Underlig sammenligning« var betalt af landbruget
Eksperter påpeger metodiske problemer i forskningsstudie fra Aarhus Universitet og DTU, der sammenligner klimabelastningen fra oksekød med alkohol, kaffe og slik.
Redaktionens favoritter: Mademballage af papir og pap er fyldt med miljøgift
En afhandling fra DTU har sporet sundhedsskadelige fluorstoffer i 6 ud af 10 fødevareemballager af pap og papir. Forskere opfordrer forbrugere til at gå uden om produkterne og vil have stofferne forbudt.