Kvinder i STEM: En ingeniør kan være andet end en mand i en kælder
Neha Imtiaz Ullah har grundlagt foreningen Nordic Women in STEM og vil have flere piger til at overveje en STEM-uddannelse.
SYNSPUNKT Møller skal ikke stå stille: De kan lave brint til tyskerne
Synet af vindmøller, der står stille, selvom vinden blæser kraftigt, er et trist et af slagsen, lyder det fra brancheorganisation.
Fagligt talt: Dansk forskning danner grundlaget for fremtidens skibsdesign
Skibe står for 90 procent af den internationale transport og ca. 2,5 procent af den globale CO2 udledning. Med et øget globalt fokus på energieffektivisering samt nye regulativer fra IMO er der…
LEDER Her er 7 ufravigelige punkter til det kommende regeringsgrundlag
Et enkelt mandag adskilte ved det netop overståede folketingsvalg rød og blå blok - hvis ellers man tæller Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne med til blå blok. Både han, de Radikale og…
DTU-forskere gør det igen: Sætter rekord for petabit i sekundet med en enkelt lyskilde
Forskere fra DTU og Chalmers Tekniska Högskolas metode til dataoverførsel kan medvirke til, at vi undgår, at internettet bliver den store strømslugende klimasynder.
Omdiskuteret og dyr gasledning stiger med en ekstra halv milliard kroner i pris
Prisen stiger igen på den gasrørledning, der skal levere gas til Lolland og Falster.
Regeringen lukkede uddannelser for at spare SU til udlændinge: »Det var en fejl«
Danmark kommer til at mangle teknisk uddannede. Derfor var det en fejl, da regeringen sidste år besluttede at lukke for en række engelsksprogede uddannelser, lyder kritikken fra uddannelsesforsker, efter optaget er faldet.
Forstenet CO2 og gammel rockwool skal gøre beton mere klimavenlig
DTU-forskere har indledt jagten på naturlige forbindelser, der kan fremme mineralisering af CO2. Fremtidsvisionen er at kunne gemme CO2 i undergrundens store mængder af basalt.
Se med klokken 11: Sådan flytter vi industrien fra russisk gas til el
Der er forskel på ølbrygning og cementproduktion. Men det hele skal over på el. Ingeniøren afholder i dag klokken 11 online briefing om elektrificering af industrien.
Væk fra russisk gas: Få de gode råd om elektrificering af industrien
Der er forskel på ølbrygning og cementproduktion. Men det hele skal over på el. Nu er både teknik og økonomi indenfor rækkevidde.
Danske borgmestre jubler, når Facebook åbner datacentre - i Holland har de fået nok
Facebook har sat planerne om et enormt datacenter i Holland på pause efter lokale protester.
Storbritannien har godkendt adskillige fossile projekter siden Cop26
På trods af grønne løfter er der næsten 50 projekter med fossile brændstoffer undervejs fra den engelske regering, viser en ny analyse.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
Kandidat til IDAs formandspost: »Det handler om at sikre, at vi spiller hinanden gode i IDA«
Flere medlemmer skal deltage aktivt i IDAs arbejde. Derfor vil Aske Nydam Guldberg, Ingeniør & TeknologiListen, sætte fokus på moderne former for frivillighed, som appellerer til de yngre årgange. Derudover skal IDA blande sig mere i den offentlige debat med ekspertviden.
»IDA opfører sig, som om vi er Greenpeace, men vi er en ingeniørforening«
IDA-listen, De Privatansatte, mener, at foreningen skal passe på med at blive for »aktivitisk« i sin politik særligt i forhold til de 17 verdensmål. Nej, IDA skal tværtimod have mere fokus på verdensmålene, lyder det fra flere IDA-lister.