DTU søger ny direktør til at stå i spidsen for it-sikkerheden | Version2
It-afdelingen hos DTU har været udsat for meget opmærksomhed siden et hackerangreb i august – nu søger universitetet en direktør til at være øverste ansvarlig for alle it-funktionerne, herunder også it-sikkerheden.
DTU skal have ny it-direktør: Skal stå i spidsen for 230 ansatte
DTU er i færd med at finde ny it-direktør, der skal overtage ansvaret for DTU’s data, it-sikkerhed og -drift, og som samlet skal understøtte mere end 20.000 daglige brugere.
DTU ruster op efter hacker-angreb: Bruger tocifret millionbeløb på it-sikkerhed
Efter et hackerangreb har Danmarks Tekniske Universitet, DTU, øget sine sikkerhedsudgifter markant, og universitetet har blandt andet måtte opruste sit it-beredskab.
DTU opruster efter angreb: Bruger tocifret millionbeløb på it-sikkerhed | Version2
Et hackerangreb i august har fået DTU til at investere millioner i ny it-sikkerhed, men kombineret med presset fra inflation, energikrise og stigende priser, betyder det, at universitet må ud i en større spareøvelse.
DTU: Stort set al nuværende kryptering og it-sikkerhed skal forbedres og sikres mod angreb fra kvantecomputere
I øjeblikket udvikler forskere ny kryptering, så nuværende it-systemer kan modstå angreb fra fremtidens kvantecomputere. Den første internationale standard er på trapperne.
Digital sporing: 3 eksperters metoder til at undgå det
Det er vanskeligt, men der findes metoder til at undgå tracking, fortæller tre eksperter, der er langt fremme i kampen for privacy.
PODCAST Tech-giganter stalker dig på nettet – sådan går du under radaren
I den virkelige verden ville de færreste ønske sig en stalker, der fulgte deres færden og noterede alt, hvad de foretog sig. Men på nettet giver vi gladeligt vores personlige data væk. I ugens Transformator har vi besøg af tre personer, der forsøger at frigøre sig fra tilværelsen som dataslave.
Undersøgelse af asteroide fra Hayabusa-2: Verdenshavene stammer måske fra rummet
Japanske og internationale forskere har nu analyseret stykker af asteroiden Ryugu, og fundet frem til at den både indeholder tegn på vand og livets byggesten.
Fagligt talt: Nye nitrerede lejestål kan forhindre vindmøllehavarier
White Etch Cracking (WEC) i gearkasselejer er en alvorlig havariårsag i vindmøller. Lejerne udmattes aggressivt og uforudsigeligt - ofte efter kun 5-20 procent af den forventede levetid. Men der findes en løsning.
10 danske projekter gør sig klar til en tur i rummet med Andreas Mogensen
Projekterne skal blandt andet filme lynnedslag fra rummet, undersøge astronauters søvn og se om VR kan forbedre astronauters helbred.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
LEDER: Forsvaret magter ikke større teknologiindkøb - skal have hjælp udefra
Selv om det er med et sørgeligt bagtæppe - den brutale invasion af Ukraine - er beslutningen om oprustning af Danmarks forsvar det eneste rigtige at gøre, når den sikkerhedspolitiske situation …
Ekspert i atomkraft: Ukrainske atomreaktorer er sikrede mod det meste
Ukrainske atomreaktorer er ifølge sektionsleder for strålingsfysik på DTU, Bent Lauritzen, sikkerhedsmæssigt rustede til både krig og fred. Der er dog et enkelt aspekt, som kan udgøre en sikkerhedsrisiko ved angreb.
It-ekspert finder tid til fordybelse: »Efteruddannelse er næsten en hobby«
Ny viden er uomgængelig som it-udvikler og ikke mindst som sikkerhedsekspert, mener Jan Andersen, der arbejder i Danfoss’ it-sikkerhedsafdeling.
Ny masteruddannelse: Skab bæredygtige fødevarer uden mavepine
DTU og KU genopliver master i fødevaresikkerhed med fokus på bæredygtig fødevareproduktion.