Leder: Giv nu dansk kød en ny status En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Leder: 115 km gasledning kan blive strategisk misfoster Det virker ret ligetil. En sukkerfabrik på Lolland er – hårdt presset af EU – nødt til at fyre med andet end kul og olie. Til det findes der to løsninger: Enten bygger samfundet en 115 kilo…
Cheminovas gamle gift skal varmes eller vaskes væk Giftdepotet på Harboøre Tange blev for næsten fire årtier siden nævnt i en Shu-bi-dua-sang, og dengang havde det allerede været et problem i 25 år. Nu er der endelig udsigt – og penge - til en løsning: efter alt at dømme med opvarmning eller jordvask.
Kronik: Geotermien er klar – er Danmark? Susanne Poulsen er teknisk direktør, A.P. Møller Holding Geotermi Illustration: APM Danske forsyningsselskaber er førende indenfor kollektiv forsyning, herunder fjernvarme, rent dri…
Leder: Danmarks jernbane skal op i europæisk hastighed Berlinmurens fald for godt 30 år siden markerede ikke alene Jerntæppets fald og starten på kommunismens afvikling, men var også første skridt på vejen mod et nyt og sammenlagt Tyskland, hvor …
Debat: Uafhængige universiteter bygger på troværdighed Efterårets skandaleombruste oksekødsrapport udfordrede Aarhus Universitet og såede tvivl om troværdigheden af en del af forskningen. Derfor skal universitets uafhængighed altid bygge på transparens og armslængde, som skal fastholdes hver eneste dag.
Rekordlav CO2-udledning fra danskernes elforbrug i 2019 Mindre kul og mere vindkraft har sænket CO2-udledningen pr. kWh til blot 150 gram i 2019. Det er markant lavere end 2018, hvor en gennemsnitlig kWh udledte 199 gram CO2.
Kronik: Forskningspolitik – Når grønt bliver til guld Danske virksomheder efterspørger forskning i teknik og naturvidenskab, og så skal samarbejdet mellem universiteter og virksomheder styrkes for at regeringens CO2-mål kan nås.
DTU-forsker: Brænd den dårlige plast af herhjemme En stor del af husholdningsaffaldet er blød, forurenet plast, der er ubrugeligt til genanvendelse, og lige så godt kan brændes af, mener professor.