Evaluering: Danmark får fuld valuta for milliard-satsning på energi-udvikling
En ny evaluering af Danmarks væsentligste udviklingsstøtte til grønne energiprojekter, EUDP, viser, at virksomhederne er superglade for ordningen og selv spæder mere i kassen end staten.
Regeringspapiret: Sagkundskaben får ører, men ingen penge
Jo grundigere redaktionens lederskribenter læste det aftalepapir, som gav Mette Frederiksen nøglerne til Statsministeriet natten til onsdag, des flere flueben kunne vi sætte. Hvis ikke det havde…
Et centralt spørgsmål: Skal vi rydde op i it-systemet eller udvikle et nyt?
Mangelfuld dokumentation, ældre teknologier og flere hundredetusinder liniers kode, som nogle steder er uigennemskuelig. Hvornår er det klogt at skrotte det gamle og starte helt forfra med udvikling af et nyt system?
Dansk plastfolie gør solfangere mere effektive - til den halve pris
Et danskudviklet plastmateriale kan erstatte dyre spejle, der anvendes til koncentreret solvarme. Det kan gøre solvarmen lige så billig som naturgas til at producere fjernvarme.
Roadpricing er klar til brug: V, S og DF står stadig i vejen
Teknologien er klar og der er bred enighed om behovet for grøn omstilling af transportsektoren. Alligevel tøver S, V og DF fortsat med at gå forrest med roadpricing, selvom alle partiernes fortæller, at de kan se perspektiver i ideen.
Teknologisk koldkrig: Amerikansk Android-forbud kan skyde Huawei i sænk
Verdens tredjestørste smartphone-producent er havnet på USA’s sorte liste og går nu en usikker fremtid i møde.
Ny Pytorch understøtter ærke-konkurrenten Tensorflows værktøj
Integration med Googles Tensorflow-visualisering er blandt nyhederne i Pytorch 1.1.
Svært at få viden fra universiteter ud til virksomhederne
Væksthåbet Rehfeld Medical er et eksempel på, at teknisk viden på universiteterne baner vejen for ny vækst. Men det er en barsk proces.
Svampesygdom forårsager massedød: Hundredevis af paddearter er truede
Med menneskers hjælp har en svampesygdom udryddet op mod 90 arter af frøer, tudser og salamandere.
Offentlig-privat udvikling: Machine learning skal forhindre cyberangreb og netsvindel
Med DNS-opslag vil en sikkerhedsløsning tjekke, om links til hjemmesider er skadelige og i så fald blokere websiden, før brugeren overhovedet besøger det.
Professor: Kun 235 har højt specialiseret it-viden på de højere læreanstalter
En lang række OECD-lande bruger flere penge på forskning inden for det naturvidenskabelig og tekniske område end Danmark, viser ny analyse fra Dansk Industri,
Grønt vækstteam: Øget digitalisering og testfaciliteter er vejen frem
Regeringens vækstteam har afleveret ti anbefalinger til regeringen om, hvordan danske virksomheder fortsat kan være globalt førende i at levere ressourceeffektive grønne løsninger.
Den amerikanske a-kraft-industri kæmper for sin overlevelse
I sammenligning med Rusland og Kina er USA er blevet irrelevant for den nukleare industri, mener bekymret amerikansk ekspert, som kæmper for at vende udviklingen.
Rådgiverchef: Sparekrav i vandsektoren bremser grøn teknologi
Under de nuværende regler havde man aldrig fået den innovation, der f.eks. har givet os havnebade, påpeger forretningschef fra førende rådgiver på vandområdet
Kropssensorer og kunstig intelligens skal redde risikopatienter
For mange alvorlige komplikationer efter større operationer får læger og forskere til at udvikle trådløst overvågningssystem, som holder øje med risikopatienter døgnet rundt.