Kort før første spadestik: Sådan stoppede Einar og Henrik atomkraften i Danmark
En kæmpe folkebevægelse blokerede atomkraften med fest og fakta.
Kronik: Geotermien er klar – er Danmark?
Susanne Poulsen er teknisk direktør, A.P. Møller Holding Geotermi Illustration: APM Danske forsyningsselskaber er førende indenfor kollektiv forsyning, herunder fjernvarme, rent dri…
Replik: Klimasvar har et godt samfundsøkonomisk grundlag for at vurdere grøn omstilling
Henrik Lund og Brian Vad Mathiesen er professorer ved Aalborg Universitet, og Søren Djørup er adjunkt samme sted. Illustration: Privatfoto Tak til Otto Brøns-Petersens (OBP) for kom…
Replik: Genanvendelse af glasfiber vil gavne bredt
Anja Pedersen er chefkonsulent i Wind Denmark Illustration: Wind Denmark Ingeniøren bragte 17. april en historie om, at mængden af affald fra vindmøllebranchen, der skal deponeres, vil stige ma…
To fluer med èt smæk: Kan coronakrisen gøre klimaløsninger billigere?
Eksperter og organisationer vil have en grøn nødplan for genrejsning af Danmarks økonomi.
Sønderjyske virksomheder investerer knap 100 millioner i mekanik-ingeniører
SDU oprettet et nyt Center for Industriel Mekanik i Sønderborg med 93 millioner kroner fra Danfoss, Linak, Sønderborg Kommune og Region Syddanmark.
Rekordlav CO2-udledning fra danskernes elforbrug i 2019
Mindre kul og mere vindkraft har sænket CO2-udledningen pr. kWh til blot 150 gram i 2019. Det er markant lavere end 2018, hvor en gennemsnitlig kWh udledte 199 gram CO2.
Power-to-X og ‘grøn’ cement: Her er klimapanelets anbefalinger til investeringer
Med den kommende finanslov er der lagt op til, at Innovationsfonden får øremærket 800 millioner kroner til grønne udviklingsprojekter. Fondens klimapanel har derfor kastet lys over, hvilke klimaløsninger Danmark får mest ud af at investere i.
Danske eksportkabler er for små: Vindmøller stoppes stadigt oftere
At stoppe danske vindmølleparker, fordi vi ikke kan bruge den grønne strøm, er en uholdbar situation, der kan løses med kendt teknologi, siger eksperter.
Spørg Fagfolket: Hvordan løber strømmen fra min husstandsvindmølle?
En læser har fået en vindmølle i hjemmet og vil gerne vide, hvordan strømmen løber gennem kablerne, og hvordan elmåleren spiller med. Det svarer Kamstrup på.
Kronik: Forskningspolitik – Når grønt bliver til guld
Danske virksomheder efterspørger forskning i teknik og naturvidenskab, og så skal samarbejdet mellem universiteter og virksomheder styrkes for at regeringens CO2-mål kan nås.
Rekord: Søndag producerede vindmøller 30 pct. mere strøm, end vi brugte
Under søndagens blæsevejr satte de danske vindmøller hele tre rekorder. Og så kunne det være blevet til endnu mere, hvis ikke en del møller af kommercielle grunde var lukket ned.
Ugens debat: Hvordan får vi styr på transportens CO2-udslip?
Ifølge de nyeste tal fra Energistyrelsen vil transportsektoren i 2030 stadig være 92 pct. fossilbaseret. Læserne på ing.dk peger på fartgrænser, elektrobenzin og krav til erhvervslivet som mulige veje til et lavere CO2-udslip fra sektoren.
Forskere: Vindkraft fra Europa kan dække hele verdens strømbehov
11 millioner vindmøller i Europa er dog ikke realistisk, påpeger en anden forsker.
Data om vind og vejr skal give billigere elektronik
Elektronikproducenter kan i fremtiden producere billigere produkter ved at tage højde for klimaforhold. Nyt dansk projekt udvikler konkrete værktøjer til bedre elektronikdesign.