Kronik: Kunsten at bygge med ingenting
Mikkel A. Thomassen er post.doc., ph.d. samt partner i Smith Innovation, Pelle Munch-Petersen, adjunkt, Anne Beim er professor, Natalie Mossin, institutleder, alle tilknyttet Det Kongel…
Buldrer gennem fiberoptisk mur: Sender 178 terabit i sekundet
En forskningsgruppe fra UCL i London er lykkedes med at sende data med 178 terabit i sekundet med et konventionelt fiberoptisk kabel. Den nye britiske verdensrekord cementerer et teknologiskift, der har været undervejs i ti år.
Spørg Fagfolket: Hvorfor lægger man fibernet, når der snart kommer 5G?
En læser undrer sig over, at TDC lægger fibernet i hans område, når 5G er lige på trapperne. Det svarer TDC på.
Det lysner for elektriske motorcykler
Salgstallene for elektriske motorcykler er stadig meget små, men nu kan danske motorcyklister vælge mellem to mærker. Internationalt myldrer det frem med nye modeller.
Regeringen fjerner anlægsloftet - men udbudsregler kan forsinke effekt
For at holde byggebranchen i gang - og dermed spare på betaling til hjemsendte og opsagte - har regeringen besluttet at ophæve anlægsloftet for kommuner og regioner. Kan udløse ekstraopgaver for 2,5 mia. kr
Spanske Talgo vinder DSB-udbud af vognstammer til Tysklands-trafik
De første vogne tages i brug fra midten af 2023, hvormed IC3-tog, som kører på ruten til Hamborg, kan vende tilbage til indenrigstrafik.
Efter 23 års pause: Nu skal der brændsel i fusionsreaktor
Nyt brændsel skal afgøre om ombygningen af JET-reaktoren i England er vejen frem for fusions-energi.
Leder: Byggeriet af en CO2-fri fremtid står stille – selv i byggeriet
Cirka 40 procent af Danmarks CO2-udslip stammer fra vores boliger og øvrige byggerier - fra den energi, vi bruger til at holde varmen, blive kølet ned, få lys i hjemmet og på arbejdspladserne e…
Energi-blogger om næste årti: »Modstanden mod elledninger stilner af«
Vi kigger mod en fremtid, hvor elnettet er under voldsom udbygning, og vandkraft-reservoirerne i Norge er bygget om til pumpekraftværker, lyder det fra Ingeniørens energi-blogger, Kaare Sandholt, som vi har bedt give sit bud på udviklingen frem mod 2030.
Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Hydrogen og methanol uden energifrås
Ved at erstatte en energislugende metode med elektrisk opvarmning har Haldor Topsøe i samarbejde med forskere taget et afgørende skridt mod elektrificeringen af den kemiske industri. Det er efter Ingeniørens opfattelse årets største danske forskningsresultat.
Danske forskere vil energimærke software
Brugen af it er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer
Her er de teknologier, der (måske) skal redde os fra klimakrisen
Vi skal have fjernet CO2 fa atmosfæren. Her er en række bud på, hvordan vi gør.
Kronik: Skovene er nøglen til klima og biodiversitet
Morten Pedersen, afdelingschef, Danmarks Naturfredningsforening Illustration: Danmarks Naturfredningsforening Vi har to store udfordringer. En klimakrise og en biodiversitetskrise. Begge skal lø…
Professor vurderer: Holder disse påstande om klimaet?
En af verdens førende klimaforskere kommer med sit bud på, om forskellige klimapåstande holder vand.
Dansker har udviklet verdens mest brudsikre glas
Strukturen i glas er svær at forstå, fordi atomerne ikke sidder på rad og række. Glasforsker Morten Mattrup Smedskjær modtog i dag Grundfos-prisen for sit arbejde med glasmysteriet.