IBM indgår klima-partnerskab med stort dansk energiselskab: Har udviklet en helt ny energiplatform
En ny energiplatform skal sikre, at offentlige myndigheder og erhvervslivet kan tilpasse deres energiforbrug med den aktuelle produktion af grøn energi.
Efter to år på havets bund: Microsoft-datacenter virker stadig
Små datacentre under vand kan være en pålidelig og energivenlig løsning til små cloud-tjenester. For elektronikken i serverne ser ud til at klare sig bedre i lufttætte rum uden besøg af teknikere.
Kronik: Kunsten at bygge med ingenting
Mikkel A. Thomassen er post.doc., ph.d. samt partner i Smith Innovation, Pelle Munch-Petersen, adjunkt, Anne Beim er professor, Natalie Mossin, institutleder, alle tilknyttet Det Kongel…
Moores lov halser efter nye kunstige neurale netværk
Et nyt studie fra MIT viser at nye neurale netværk, kendt som deep learning, kræver så meget regnekraft, at det snart bliver en udfordring at følge med både teknisk, økonomisk og energimæssigt. Studiet viser, at tre års algoritme-optimering kræver en tidobling af regnekraften.
Plan om produktion af 10 mio. ton grøn brint i EU: »Det er en kæmpestor ambition. Men det er muligt«
I dag har EU-Kommissionen fremlagt en ny plan for bæredygtig brint, og selvom den kommer til at betyde store udgifter, så skal det være med til at skabe vækst, jobs og en klimaneutral verdensdel i 2050.
Danfoss vil være verdensførende
Danfoss har en strategi om at være nummer et eller to i verden på sit felt. Strategien drives af globale megatrends, og opkøb af virksomheder er et fast middel til at nå målet. Der er forskel på at købe små og store teknologivirksomheder, men fælles er, at det ikke bare er hjernen og ideerne, Danfoss køber, det er også medarbejdernes hjerter.
Regeringen fjerner anlægsloftet - men udbudsregler kan forsinke effekt
For at holde byggebranchen i gang - og dermed spare på betaling til hjemsendte og opsagte - har regeringen besluttet at ophæve anlægsloftet for kommuner og regioner. Kan udløse ekstraopgaver for 2,5 mia. kr
Ugens debat: Hastighedsdebat i overhalingsbanen
At sænke den højeste tilladte hastighed på motorveje til 110 km/t vil ifølge Vejdirektoratet kun reducere trafikkens CO2-udledning med 0,7 procent. På ing.dk satte det gang i en debat om små bække …
Ny flyvehøjde kan fjerne reducere flystribers effekt drastisk
To procent af fly står for 80 procent af klimaeffekten fra flystriber. 2000 fods ændringer i de flys flyvehøjde kan reducere den samlede klimaeffekt med 60 procent.
Drivhus opsamler CO₂ fra udeluften og giver større høst
Norsk institutt for bioøkonomi, Nibio, tester et anlæg, der henter CO₂ fra luften for at øge planteproduktionen.
Sukkerfabrikker vil udskifte kul og olie med biogas
Statens gasselskab, Evida er nu gået i gang med at regne på, om der er økonomi i at udvide naturgasnettet ned til Lolland-Falster, hvor sukkerfabrikker kan gøre brug af gassen.
Ny skatte-analyse: Endnu lavere elafgifter gavner samfundsøkonomien
Skatteministeriet viser i en ny rapport, hvordan der er samfundsøkonomiske gevinster at hente ved at nedsætte den almindelige elafgift yderligere end planlagt. Dog uden at tage højde for de klimamæssige følger.
Danmarks klimaduks: Sønderborg er halvvejs mod CO2-neutralitet
Længe før Folketinget og resten af landets kommuner kom ind i klimakampen, besluttede erhvervsfolk og politikere i Sønderborg sig for at blive CO2-neutrale. Næste år er de halvvejs. Lær opskriften, læs om fejltrinene og om truslen fra det stigende energiforbrug.
Dansk Byggeri: Skift olie- og naturgasfyr ud med varmepumper og spar 640.000 tons CO2
Byggeriets brancheorganisation opfordrer til en plan med både pisk og gulerod, så 100.000 husejere skrotter deres oliefyr og yderligere 400.000 går fra naturgas til fjernvarme eller varmepumpe.
Leder: Byggeriet af en CO2-fri fremtid står stille – selv i byggeriet
Cirka 40 procent af Danmarks CO2-udslip stammer fra vores boliger og øvrige byggerier - fra den energi, vi bruger til at holde varmen, blive kølet ned, få lys i hjemmet og på arbejdspladserne e…